Дъждовна есен за районите на Италия и Балканския полуостров. Прогнозата

...
Дъждовна есен за районите на Италия и Балканския полуостров. Прогнозата
Коментари Харесай

Метеоролози с кошмарна прогноза за есента на Балканите

Дъждовна есен за регионите на Италия и Балканския полуостров. Прогнозата е на метеорологичния портал “Accuweather ”, представен от Блиц. Летните стихии с местни интензивни порои ще продължат през септември и октомври.

Облачните системи ще се движат постепенно, а преваляванията ще са продължителни. Акумулираните количества ще основават риск от поройни наводнения и свлачища. До края на септември ще има мощна гръмотевична интензивност, оповестява Нова телевизия, базирайки се на портала.

С напредването на есента гръмотевиците ще утихнат, само че преваляванията ще са чести. Влагата ще попречи на температурите в региона да доближават високи стойности и ще гони жегата надалеч от нашите географски ширини.

Краят на есента ще е бърз, с внезапно захлаждане. Докато по-голямата част от континента ще се радва на равномерен преход към зимата, на Балканите студеният въздух ще нахлува бързо и ще основава януарско чувство още през октомври. На този стадий има условия зимата в Източна Европа да е с значителни снеговалежи, най-значителни в региона на Молдова и Украйна.

На Британските острови есента ще донесе мощни стихии с ураганни ветрове, които ще се разгръщат чак до континенталните страни Холандия, Дания и Франция. Лятото ще се задържи най-дълго в Южна Франция, Испания и Португалия, където температурите ще са високи в идващите месеци. В тази част на Европа ще има условия за развиване на обширни горски и полски пожари.

Есента ще е най-приятна в централните региони на Европа с температури към нормата за сезона, прецизират метеоролозите от “Accuweather ”.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР