Дъжд и гръмотевични бури ни очакват на места през уикенда,

...
Дъжд и гръмотевични бури ни очакват на места през уикенда,
Коментари Харесай

Предстои ветровит и дъждовен уикенд

Дъжд и гръмотевични стихии ни чакат тук-там през уикенда, а от понеделник в доста райони на страната ще вали сняг. Днес минималните температури ще бъдат сред 3° и 10°, оптималните - сред 8° и 16°.

Ще има забележителна облачност, над източната половина от страната най-вече висока. Преди обяд на доста места в низините ще има мъгла. Ще бъде съвсем без превалявания. Ще духа слаб до сдържан юг-югозападен вятър, в Дунавската низина - слаб от изток.

По Черноморието ще доминира слънчево време с раздрана висока облачност. Преди обяд тук-там ще има понижена видимост. Ще духа до сдържан юг-югозападен вятър. Максималните температури ще бъдат сред 13° и 16°, температурата на морската вода е 10 - 12°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала, заяви съобщи Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) и Българска национална телевизия.

В планините ще има раздрана висока облачност. Значителна ще е над масивите от Западна България, само че ще бъде съвсем без дъжд. Ще духа сдържан и мощен запад-югозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде към 9°, на 2000 метра - към 3°.

През нощта против събота на обособени места в Западна и Южна България ще превали слаб дъжд. В събота ще се задържи най-вече облачно. Вятърът ще е слаб, в източните региони сдържан, от юг. Минималните температури ще са сред 7° и 12°, а оптималните - от 10° в Западна до 20° тук-там в Източна България. След краткотрайно прекъсване, по здрач от югозапад още веднъж ще завали.

През нощта против неделя преваляванията ще обзет цялата страна, до сутринта в Рило-Родопската област, а в неделя на повече места в страната ще са краткотрайно интензивни и обилни по количество. Ще има и гръмотевични стихии. Вятърът ще остане от юг, в Източна България и регионите, ситуирани северно от планините ще е мощен и плевел.

През нощта против понеделник от северозапад ще нахлува по-студен въздух, температурите бързо и значително ще се намалят. Ще се задържи със забележителна облачност, а преваляванията ще отслабнат, краткотрайно и ще стопират. Със захлаждането в Предбалкана и високите полета в Западна България дъждът ще премине в сняг, ще се образува и тънка снежна завивка. В южните и източните региони ще продължи да превалява дъжд. Ще бъде прохладно, с сдържан, в Дунавската низина и Горнотракийската равнина мощен северозападен вятър.

Във вторник ще има променлива, постоянно забележителна облачност, на обособени места ще превали слаб сняг. Вятърът ще отслабне, само че захлаждането ще продължи, предизвестяват от Национален институт по метеорология и хидрология.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР