Дъхът отново е затаен, напрежение витае във въздуха. Погледите са

...
Дъхът отново е затаен, напрежение витае във въздуха. Погледите са
Коментари Харесай

Време е за дерби!

Дъхът още веднъж е спотаен, напрежение витае във въздуха. Погледите са вперени към националния стадион „ Васил Левски “. Точно в 13 часа София ще утихне за 90 минути.
ЦСКА приема „ Левски “ в огромното дерби от 26 кръг на Първа професионална лига.
Фенове и служители на реда ще окупират оборудването още от сутринта. „ Червената “ част ще пее „ още от дете… “, а „ синята “ – „ …никога не ще останеш самичък “. Все познати до болежка рефрени.
На терена също ще бъде горещо, тъй като един против различен се изправят вторият против третият в подреждането. Класирането обаче не е от голяма важност, макар огромните упоритости на двата столични гранда. Същото важи и за формата – „ алените “ и „ сини “ не познават усета на провалянето напролет, само че и не убеждават в играта си.
И въпреки всичко огромният залог е за символичните домакини, тъй като се явяват и единственият съперник на „ Лудогорец “ за купата. „ Левски “ е надалеч обратно, изоставайки на 10 точки от своя противник, само че серията от дербита в първата шестица занапред предстоят.
Големият плюс в тима на Стамен Белчев е фактът, че българският експерт стикова този отбор през последните 18 месеца. Делио Роси, треньорът на символичните посетители, е в България едвам от август 2017 година, само че към този момент е наясно с идеологията на днешния конфликт. Бившият ментор на „ Лацио “ дебютира в дербито с 2:2 през есента. Сега му предстоят нови 5 дуела с ЦСКА – 2 за купата на България, и още толкоз в плейофната фаза.
Големият коз на Роси е отбраната, където се подвизава и голмайсторът на отбора Давид Яблонски (8).
Очаква се и Белчев, и Роси да прекроят съставите си спрямо последните срещи за състезание.
„ В групата са тези, които са най-подготвени и тези, които са най-дисциплинирани – изясни Белчев в навечерието на мача. – Ще отпаднат хора, които някой не е очаквал, само че това е за момента. “
В състава на „ сините “ пък се завръща капитанът Божидар Митрев. Италианецът върна в групата нападателя Станислав Костов, получил отмора против „ Етър “ (1:1).
Всичко това предвещава за непредвидим дуел – епизод 1 на огромното дерби за 2018 година. А най-интересното занапред предстои…

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР