Дъг Фийлд беше доскоро главен технолог на автомобилната компанияДъг Фийлд

...
Дъг Фийлд беше доскоро главен технолог на автомобилната компанияДъг Фийлд
Коментари Харесай

Apple си върна ценен кадър от Tesla

Дъг Фийлд беше до неотдавна основен технолог на автомобилната компания

Дъг Фийлд се причисли към екипа от разработчици на Apple по плана Titan, отдаден на системите за самостоятелно ръководство

Apple укрепи програмата си за разработка на системи за самостоятелно ръководство на коли с скъп кадър – някогашния вицепрезидент и основен технолог на Tesla Дъг Фийлд, заяви AppleInsider.com.

Дъг Фийлд в действителност се завръща в Apple, където по-рано заемаше поста на вицепрезидент по разработка на хардуера на Mac компютрите. Той е напуснал редиците на Tesla, която към момента се бори с индустриални проблеми, през юли тази година.

В момента Фийлд работи над плана Titan, чиято цел е основаване на технология за самоуправлями автомоболи. Бившият основен технолог на Tesla е зависещ в Apple на  вицепрезидента Боб Мансфийлд.

Project Titan започва през 2014 година, затулен в загадка, както всички останали планове на Apple. Първоначално, компанията планираше да сътвори личен самоуправляем автомобил и екипът на Titan наброяваше повече от 1000 души. Впоследствие обаче Apple се отхвърли от тази концепция, заради прекомерно комплицираната й реализация, напомнят наблюдаващите на пазара.
още по тематиката
Под управлението на Боб Мансфийлд, планът се пренасочи към разработка на програмен продукт и съпътстващи решения за самостоятелни коли, а екипът от разработчици беше сведен доста.

Очаква се скоро Apple да вкара самоуправляеми коли въз основата на минивана Volkswagen T6 Transporter и със личен пакет за самостоятелно ръководство, които ще транспортират чиновниците в кампуса на компанията.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР