Дадохме 10-дневен срок, в който и правителството, и браншовите организации

...
Дадохме 10-дневен срок, в който и правителството, и браншовите организации
Коментари Харесай

Ричард Алибегов: Ще продължим да работим, както досега – протестно

Дадохме 10-дневен период, в който и държавното управление, и браншовите организации би трябвало да свършат доста работа.

Това сподели Ричард Алибегов от Българската асоциация на заведенията след срещата при служебния министър председател с представители на туристическия бизнес и други министри.

„ Ще продължим да работим, както до момента – протестно. В идващите дни ще депозираме нашите оферти в Министерството на туризма на база европейските практики “, сподели Алибегов.



По думите му предстоят срещи с новите министри на икономката и финансите, на които ще изложат опасенията си и това, което желаят да бъде променено в мярката „ 60/40 “.

Министърът на туризма Стела Балтова от своя страна съобщи, че на срещата всички са се обединили към няколко тези. Най-важната от тях е, че страната има потребност от работещ бранш „ Туризъм “.

" Всички желаят да работят, да не бъдат ограничавани и да дадат своя принос за развиването на стопанската система в страната ", сподели Балтова.

До 10 дни ще се направи втора среща, като през този интервал ще бъдат взети решения по три посоки:

- да бъде потърсена опция средствата, които са отделени за бранша в обновения бюджет, да бъдат употребявани за стимулиране на имунизационния развой. Страната ни има интерес от това да остане " зелена " дестинация, а условието за това е да бъде реализирано равнище на имунизация, което да разреши на задграничните туристи да пожелаят да посетят България;

- да се откри пакет от документи, които да удостоверяват сигурността на посетителите във всички места за настаняване, заведения за хранене и туристически обекти;

- още през днешния ден би трябвало да стартира взимането на решения в вероятност 2022 година – с изключение на на практика и финансово-икономически ограничения.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР