Дъблин. Главният изпълнителен директор на Райънеър“ Майкъл О‘Лиъри заяви, че

...
Дъблин. Главният изпълнителен директор на Райънеър“ Майкъл О‘Лиъри заяви, че
Коментари Харесай

„Райънеър“: Завърши ерата на евтините полети от 10 евро

Дъблин. Главният изпълнителен шеф на „ Райънеър “ Майкъл О‘Лиъри съобщи, че ерата на евтините билети от 10 евро е приключила и че нискотарифният транспортьор към този момент няма да предлага полети на най-ниските цени заради възходящите разноски за гориво.

Средната цена на самолетен билет ще се увеличи от към 40 евро предходната година до към 50 евро през идващите пет години, заяви О`Лиъри пред BBC , само че изрази убеденост, че хората ще продължат да летят постоянно, макар растящите разноски.

Нарастващите цени на силата, които покачват цените на самолетните билети, също усилват сметките за електричество на семействата, намалявайки разполагаемите приходи на хората.

Ръководителят на „ Райънеър “ е на мнение, че все пак клиентите няма да понижат броя на полетите, а ще търсят по-евтини разновидности.

„ Смятаме, че хората към момента ще летят доста.Мисля, че хората ще станат доста по-чувствителни към цените “, счита той.

ВВС отбелязва, че комерсиалните полети в този момент съставляват към 2,4 % от световните излъчвания на CO2, а авиационният бранш е изправен пред напън да понижи въздействието си върху климата посредством акция за увещание на хората да преминат към железопътен и авто превоз.

О`Лиъри обаче твърди, че пътищата и превозът способстват повече за общите излъчвания на CO2 и че фокусът върху намаляването на излъчванията от въздушния превоз е неправилен.

По думите му, „ Райънеър “ влага в по-ефективни самолети и заключи, че най-голямото понижаване на потреблението на изкопаеми горива ще пристигна от прекосяването от бензинови и дизелови към електрически пътни транспортни средства.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР