Да запалиш светлините в хола с думите Алекса, запали светлините

...
Да запалиш светлините в хола с думите Алекса, запали светлините
Коментари Харесай

В ерата на умните неща, понякога глупавите са по-добри

Да запалиш светлините в хола с думите " Алекса, възпламени светлините " е доста прелестно прекарване, изключително за по-възрастните, които не са израснали с технологиите като част от ежедневния им живот.

Но в цялата фикс идея към по този начин наречените " умни движимости " - всекидневни устройства, които са свързани с интернет, е елементарно да забравим, че от време на време " глупавите " в действителност са по-добри.

Технологичните компании прибавят интернет връзка на общо взето всички устройства, които можем да си представим, с цел да могат да бъдат следени от умни представители или телефони. Термостати, камери за наблюдаване, кафемашини - каквото се сетите.

И те стават все по-популярни. През 2017 година 15% от американските семейства са имали най-малко по едно такова устройство, съгласно NPG Group.

Но преди да се отнесем с настройването на домашните ни уреди и връзката им с интернет, дано се замислим за миг: някои от скучните остарели джаджи, основани да извършват една-единствена елементарна задача, към момента се оправят по-добре с нея, в сравнение с по-новите им умни събратя.

Ръчен часовник против Apple Watch

Apple Watch, по всички критерии, е безспорен шлагер. Последната версия е бърза, водоустойчива, има дълъг живот на батерията и опция за лична връзка с интернет и диалози. Може даже да следите представянето си във фитнеса.

Но за главната задача: да видите какъв брой е часът, остарелият ръчен часовник се оправя надалеч по-добре.

Екранът на Apple Watch светва, когато завъртите китката си - придвижване, което не постоянно е изключително комфортно - да вземем за пример, когато карате велосипед, или когато сте в градския превоз и се държите, с цел да не паднете.

Поставка за автомобил против интелигентна подпора

Множество коли към този момент са екипирани с големи екрани, които в действителност в последна сметка се трансформират в просто " огледало " на телефона ви, когато употребявате Android Auto или CarPlay.

Ако свържете iPhone, да вземем за пример, на екрана се появява лист с приложения като Apple Maps, Music, Podcasts и други, които може да контролирате от екрана в колата или посредством гласовия помощник.

Проблемът е обаче, че имате достъп до много стеснен брой от приложенията, които сте заредили на телефона си. Например - в случай че желаете да ползвате Гугъл Maps или Waze вместо приложението на Apple - е, не можете.

Освен това някои от тези умни автомобилни системи от време на време имат потребност от софтуерни обновления, които производителят не разрешава да инсталирате сами - и би трябвало да отидете в публично посланичество, където да заплатите за услугата.

Използването на елементарна подложка за вашия телефон е на ниска цена и комфортно решение на казуса.

Будилник против Amazon Echo Spot

Amazon неотдавна показа своя Echo Spot, интелигентен алармен часовник с тъч екран и Alexa. Както и с видеокамера, което се оказа не изключително мечтана функционалност в спалнята.

Разбира се, компанията дава обещание, че камерата не работи, когато не желаете тя да работи. Но това е точното предизвикателство за хакери.

Така че, в случай че главната ви цел е просто да имате устройство, което заран да ви буди, просто си вземете елементарен будилник.

Лист хартия против таблета

Когато хората си купят нов iPad или Amazon Fire, остарелият нормално заживява втори живот в кухнята - като рецептурник. Но би трябвало да го пазите, да го чистите, да зареждате батерията му - лист хартия безспорно ще ви сътвори по-малко главоболия. Затова просто го подарете на някой по-възрастен или дребен член на фамилията - или го продайте и може би използвайте парите за една хубава вечеря в прелестен ресторант.

Кои са другите софтуерни джаджи, без които можете?
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР