Да, заглавието отговаря накратко на цялото глобално безпокойство около мрежата

...
Да, заглавието отговаря накратко на цялото глобално безпокойство около мрежата
Коментари Харесай

5G - бъдещето, което е безопасно за здравето ни

Да, заглавието дава отговор в резюме на цялото световно безпокойствие към мрежата от ново потомство, наричана 5G. А точно – тя е безвредна за човешкото здраве. Има и още нещо: 5G не придвижва COVID-19, само че по тази причина в допълнение сме подготвили специфичен материал по тематиката.
Сега в резюме обаче ще разгледаме преимуществата на новата мрежа, която безспорно води със себе си бъдещето в проектирането на технологиите, предопределени да служат на човечеството.

Човечеството има дълга история в изобретяването на нови и удивителни неща и също толкоз дълга история на опозиция против новото и осмиването му, тормоз и експанзия против иноваторите и инатливо и догматично мислене против нововъведенията. Много от значимите изобретения в историята са предизвиквали страха на хиляди хора, били са обект на подправени вести и неистини и това важи за съвсем всички технологии, които се употребяват и през днешния ден - от електричеството, през железопътния превоз до интернет и мобилните връзки. Дойде ред и на 5G да бъде във окото на съвършената стихия, провокирана от COVID-19.
Съпротивата против 5G не е нещо ново сама по себе си и като цяло съперниците на технологията в доста случаи просто копират доводите, които бяха употребявани преди време против въвеждането на 3G и 4G. Пандемията от COVID-19 обаче даде опция за прибавянето на спомагателна пикантност в демонизацията на технологията и свързването ѝ с “ужаса на деня ”, с великодушната поддръжка на логаритмите на обществените мрежи.
Много са обстоятелствата за 5G и отговорите на учени в целия свят на въпросите дали мрежите от ново потомство съставляват риск за здравето, които групите в обществените медии, видели несъществуващата връзка сред 5G и COVID-19, ни заобикалят.
За коронавирусите, знаем, че са вируси, които циркулират измежду животните и от време на време, някои от тях засягат и хората. Въпреки че източник на инфекцията са животни, вирусът се предава от човек на човек, съгласно формалната информация на Европейския център за предварителна защита и надзор на болесттите, най-важното от която се намира на уеб страницата на Министерство на здравеопазването.
В най-разпространените легенди за връзката сред 5G и COVID-19 се приказва, че мрежите отслабват или даже “убиват ” имунната система на индивида. Причината била във високите честоти, които се употребяват за 5G. Истината е, че потреблението на тези честоти въобще не е нещо ново и те и до момента се употребяват в разнообразни технологии, в това число и за телекомуникации, без това да е довело до каквито и да е било резултати върху имунната система на хората и още по-малко в подобен всеобщ порядък, като сегашната пандемия. Нещо повече, това което учените следят на база следенето на хиляди случаи на протичане на заболяването, е, че множеството смъртни случаи, свързани с ковид, се дължат на острата реакция на имунната система, а не директните вреди, породени от самия вирус.
В други тайни теории се твърди, че Ухан, градът, в който стартира пандемията, е бил първият град с 5G мрежа в Китай, стартирана малко преди началото на епидемията, както и че 5G мрежите в Китай са били спрени, с цел да бъде преборен ковид. Истината е, че Ухан беше единствено един от съвсем 50 града в страната, в които съвсем по едно и също време бяха пуснати 5G мрежи на разнообразни оператори. (Също по този начин е истина, че 11-милионният Ухан е и огромен транспортен възел, през който ежедневно минават милиони директни пасажери и това мощно улесни разпространяването на болестта, само че това е друга тематика.) И не - Китай не спря своите 5G мрежи, таман в противен случай - форсира тяхното създаване. А в случай че има някаква директна връзка сред 5G и COVID-19, тя е че Китай употребява 5G роботи, с цел да мерят телесната температура на пациенти и да алармират на лекарите за хора със признаци на вируса, други бяха впрегнати в действия в лечебните заведения с лежащи пациенти още веднъж в поддръжка на медицинските експерти. Китайската страна гледа на развиването на 5G като на едно от вероятните средства за по-бързо възобновяване на стопанската система на страната.

Добрата вест е, че светът и България, ще преминат и през тази вълна на подклаждан боязън към новото, която няма да спре софтуерния прогрес, от който междувпрочем се възползват и самите анти-всичко почитатели.
5G ще даде сериозен подтик за развиването на промишленостите и оправянето с някои световни катаклизми като коронавирусната зараза сега.
За бърз образец единствено ще дадем Китай, чието Министерство на промишлеността и осведомителните технологии прикани бизнесите в Поднебесната империя да ускорят въвеждането на този вид съгласуваност. Целта е и внедряването в приложимост на съвременни медицински системи за битка с COVID-19. Япония и Съединени американски щати не остават по-назад - японският оператор NTT Docomo разгласи, че започва комерсиализацията на 5G в определени региони, а в Съединени американски щати няма никакви сигнали телеком операторите да забавят разгръщането на 5G, споделя Джонатан Чаплин, анализатор в New Street Research. Коронавирус епидемията и повишаването на работата от у дома усилиха нуждата от по-стабилни 5G технологии в Съединени американски щати, съгласно CNBC.
В България към момента няма 5G мрежи, а COVID-19 пандемията е допустимо да отсрочи разгръщането.

На първо място 5G значи скорост от ново потомство. Технологията се отличава с напълно друга философия на работа по отношение на 3G или 4G и ще даде сериозен подтик в развиването на световните производства. 5G е мрежата, на която човечеството може да разчита, в преноса на големи масиви от информация, които ще ни обезпечат освен напълно ново преживяване в услугите за аудио- и видеострийминг и гейминг.
Новото потомство съгласуваност ще зададе извънредно високи стандарти в медицината и ще обезпечи безалтернативна точност в световната реализация на артикули и услуги. Пред очите ни ще оживеят т.нар „ умни градове “, в които интелигентни системи ще наблюдават трафика, сигурността, поддържането на чистотата и други 5G ще откри своето място и в образованието, където чрез виртуални класни стаи ще се обезпечава надеждна връзка в действително време без никакви ограничавания в цифровото другарство сред учители и възпитаници.

5G дава висока скорост и ниска инертност (забавяне), като това ще изисква и по-голям брой дребни кафези по места, които ще обезпечават покритие на по-малки площи за разлика от огромните базови станции. Този тип технология за мобилните мрежи ще ни даде до 10 пъти по-бърза и устойчива скорост на преноса на данни по отношение на 4G. Освен това мрежата ще се оправя безпроблемно в поддръжката на повече устройства в еднакъв миг и от едно и също местонахождение.
Да, несъмнено, че в случай че желаеме да усетим най-лесно преимуществата на новата технология и тя да се побере в джоба ни, ще би трябвало да се сдобием със смарт телефон, който ще поддържа 5G съгласуваност. Но човечеството занапред ще има опция да осъзнае потребността от 5G. За страдание обаче, преди този развой още да е настъпил, към този момент се появиха страхове в световен мащаб за „ вредата “, която мобилната технология „ нанася “ върху човешкия организъм, върху флората и фауната.

Още в самото начало, когато се заприказва за бъдещата съгласуваност, се организираха редица полемики на европейско равнище с присъединяване на авторитетни организации, които имаха за цел да проучат евентуалните рискове за човешкото здраве от страна на 5G. Краткото резюме на изводите от всичи тях е „ Не, 5G не е рискова за човешкото здраве, стига да се съблюдават съществуващите правила за пределни равнища на електромагнитни предавания ”. Тези равнища се дефинират от неправителствената Международна комисия за отбрана от нейонизиращи лъчения (ICNIRP) и се употребяват от Световната здравна организация и Европейски Съюз. В България, рестриктивните мерки са даже доста по-строги. В взаимозависимост от съответната периодичност, приказваме за сред 45 и 100 пъти по-ниски възможни равнища на електромагнитни предавания от тези, посочени от ICNIRP. Конкретно за 5G, последните замервания от работа на мрежата в действително време, които английския телеком регулатор OFCOM разгласи в края на предишния месец демонстрират, че излъчванията на построените досега мобилни мрежи от пето потомство във Англия са доста под лимитите, избрани от ICNIRP.
Контролът върху електромагнитните предавания остава и с това не се вършат взаимни отстъпки нито в България, нито където и да е в света - нещо което не се загатва на никое място в групите за тайни теории. У нас този надзор е на две равнища - при обмисляне на базовите станции и подаването на документите за техния градеж, когато операторът афишира какъв брой ще са оптималните предавания, които оборудването на базовите станции може да генерира. След това идва второто равнище на надзор, при което се вършат действителни замервания на оборудването, преди всяко оборудване да бъде пуснат в употреба. Текущо също се прави мониторинг от страна на Националният център по публично здраве и разбори към Министерството на здравеопазването.
Комисията за контролиране на известията (КРС) от своя страна работи по основаването на обществен указател на базовите станции и резултатите от измерванията на техните електромагнитни предавания, който ще обгръща всички оператори в страната и ще бъде обществено наличен.
И по този начин, все още няма доказателства, които да сочат мрежата от ново потомство като провинен за злокачествени болести или генетични увреждания. Спазването на оптимално допустимите нормите на лъчение са още една гаранция, че риск за здравето на човечеството на практика не съществува. Нещо повече - 5G ще отвори вратите към медицина от напълно друг порядък. И той ще бъде в изгода за всеки един от нас, тъй като бъдещето е в този момент.
За страдание, в травматичната среда от карантина, обществена изолираност и стряскащи заглавия в медиите, псевдонауката и дори някои откровени нелепости постоянно надвиват над научните обстоятелства. Това отваря ненужна работа и хаби силата и времето на учени, специалисти, институции и публицисти, на които им се постанова да опровергават погрешните изказвания и да дават отговор на “тревожните сигнали на жители ”.
Между другото, знаехте ли, че съгласно голям брой групи в обществените медии, сегашната карантина и изключителното състояние не са поради някаква болест, а с цел да могат управляващите умерено да подменят батериите на камерите, вградени в градските гълъби, с които непрестанно ни наблюдават?
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР