Да спрат разхищението на храна е каузата, зад която застават

...
Да спрат разхищението на храна е каузата, зад която застават
Коментари Харесай

FoodObox – повече от изненада

Да спрат разхищението на храна е идеята, зад която застават Джейн Димитрова и Велин Керков. След няколко години в Италия и в Шотландия, се прибират в България и основават първото у нас мобилно приложение за икономисване на храна. Проектът се ражда в София, само че се разраства бързо и за по-малко от половин година се популяризира в Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Шумен, Казанлък, Плевен, Перник, Велико Търново, Елин Пелин, Стара Загора. Към идеята FoodObox са привлечени над 200 обекта.

 „ Нашата цел е да понижим изхвърлянето на годна за консумация храна, като оказваме помощ на бизнеса да осъществя 100% от продукцията си и да възвърнете инвестицията си в производството на храната ”, споделят създателите. И допълват, че тяхното приложение дава опция на компаниите да генерират спомагателен приход от продукцията, която другояче не биха съумели да осъществят.

След попълване на регистрационната форма, представител на Foodobox се свързва с обекта и задейства профила. Всяка компания от мрежата дефинира какъв брой кутии с храна ще предлага всекидневно, в кои дни от седмицата и в кой часови диапазон.

Предимствата за бизнеса са няколко: продава артикули в остатък, с нетърговски тип или с изтичащ период на валидност, с намаление; нов източник на приходи; нови клиенти на място в обекта; зелен имидж на виновен и резистентен бизнес.

За клиентите Foodobox е кутия-изненада, която съдържа висококачествена храна на налична цена. „ Изненада ” е наличието на кутията, откакто той я получи от обекта.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР