Да спечелиш олимпийско злато напук на всякаква логика. Това се

...
Да спечелиш олимпийско злато напук на всякаква логика. Това се
Коментари Харесай

Рак през юли, операция през януари и олимпийско злато през март

Да спечелиш олимпийско злато на инат на всякаква логичност. Това се случи на Бибиан Ментъл-Спий - остарялата нова шампионка в сноуборд кроса на Параолимпийските игри. Всичко това стана 9 месеца, откакто холандката научи, че е болна от рак и след две интервенции и едвам три седмици тренировки.

В понеделник купата на 45-годишната Ментъл-Спий пристигна по-малко от 10 седмици след интервенция, имаща за цел да възвърне провалите в гръбнакта ѝ, породени от рака. През юли Ментел-Спий бе диагностицирана с рак за девети път. Това стана единствено 7 месеца след двата ѝ златни медала на Световното състезание.

"Оказа се, че моят C6 прешлен има 40% рак.. Преминах през 48 радиационни лечения през лятото. Докато се завърнах за възобновяване и подготовка се оказа, че прешленът ми се разрушава поради тумора и радиацията. Те ми споделиха, че в случай че не извършат интервенция ще бъда парализирана, тъй като ще си счупя врата. Лошото нещо щеше да е, че най-вероятно щях да продължа да вдишвам. "

"Нямах доверие на врата си и осъзнах, че е доста рисково да карам сноуборд с подобен врат. Едно малко рухване и можеше да го счупя. Така че трябваше да се оперирам преди Коледа и 3 януари. След това лекарят ми сподели: "Вратът ти е още веднъж добре и имам вяра, че може да участваш на Параолимпиадата. "

Ментъл-Спий бе покрай това да бъде олимпийка през 2002, само че упоритостите ѝ да взе участие в Солт Лейк Сити завършиха, когато докторите откриват израстък в глезена ѝ. Налага се кракът ѝ да бъде ампутиран под коляното. Но тя се завръща на сноуборда след 4 месеца. Оттогава да се състезава в параолимпийски шампионати, а в Сочи 2014 е първата дама, която печели златото в сноуборд кроса. Оттогава тя господства спорта, с цел да се стигне до непредвидения предвид на предхождащите седмици успех в Пьонгчанг.

"Карам сноуборд от три седмици насам. Това бе първият път от 10 месеца. Получих доста известия за поддръжка. Невероятно е, че взех златото. "
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР