Да си лидер не е никак лесно. Всеки ден носи

...
Да си лидер не е никак лесно. Всеки ден носи
Коментари Харесай

Не ги приемайте за даденост

Да си водач не е по никакъв начин елементарно. Всеки ден носи със себе си нов набор от провокации и трудности. В работата си като коуч на водачи виждам, че моите клиенти непрекъснато са изправени пред разнообразни проблеми, затруднения и рецесии, които се чака те да разрешат. Решенията, които те взимат за оправянето с тези ежедневни провокации, играят основа роля за това дали те ще бъдат запомнени като положителни или неприятни шефове.

Лидерството обаче не носи единствено проблеми, то носи и награди, които отразяват както личните ви лидерски полезности, по този начин и ангажираността и отдадеността на хората, които ръководите. Има няколко неща, които като водач не би трябвало да приемате за даденост:

Лоялност

Ако вашите чиновници са ви правилни както в положителни и неприятни времена и ви дават цялостната си поддръжка при ваше начинание, то водачеството ви е наградено с скъпа преданост, с която малко хора могат да се похвалят.

Доверие

Ако имате чиновници, подготвени да създадат всичко, което поискате от тях; чиновници, които не слагат под въпрос всяко ваше решение и имат вяра в визията ви, то вие знаете какъв брой значима и огромна е силата на доверието.

Трудолюбиви чиновници

Ако ръководите вашите чиновници посредством боязън, надзор, микромениджмънт и тормоз, то вие вземате екипа си за даденост. Не го правете. Ако имате шанса да ръководите група работливи хора, които дават най-хубавото от себе си във всичко, което вършат, би трябвало да бъде признателни. Потърсете способи да покажете своята признателност и да помогнете на вашите чиновници да разкрият цялостния си.

Щастливо работно място

Хората, които са прекарвали време в токсично работно място, където всички са уплашени и цинични, а атмосферата е изпълнена с съмнение и напрежение, могат да оценят цената на фирмената просвета, в която хората се усещат щастливи и продуктивни. Позитивните водачи основават такава просвета, тъй че би трябвало да се потупате по рамото за добре свършена работа, в случай че сте съумели да постигнете сходен резултат.

Баланс сред персоналния и професионалния живот

Лидерството и салдото сред персоналния и професионалния живот не се естествени сътрудници. Това е и повода да отстранявам огромна част от времето, което извозвам с моите клиенти, в лекции в тази тенденция. Ако сте постигнали добър баланс сред работата и свободното време, бъдете признателни, тъй като това една извънредно скъпа премия. Ако не сте, продължете да работите, с цел да постигнете тази цел за себе си и за вашия екип

Здраве

Хората не ценят здравето, до момента в който не го изгубят. Бъдете признателни за положителното си здравословно положение и отделете нужното време, с цел да се погрижите за себе си, в случай че имате проблеми.

Опитът ми демонстрира, че колкото по-малко неща приемате за даденост и колкото по-голяма признателност изразявате за това, което имате, толкоз по-щастливи и сполучливи ще бъдете като водачи.

.........................

Лоли Даскал , президент и изпълнителен шеф на консултантската компания Lead From Within, в своя
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР