Да се закрие Държавната агенция Електронно управление (ДАЕУ), а дирекция

...
Да се закрие Държавната агенция Електронно управление (ДАЕУ), а дирекция
Коментари Харесай

Закриване на Държавната агенция за електронно управление, предвижда законопроект

Да се закрие Държавната организация " Електронно ръководство " (ДАЕУ), а дирекция " Информационни технологии " да премине от Министерството на осведомителните технологии и известията към новосъздадено Министерство на електронното ръководство, а министърът на електронното ръководство да стане ръководител и на Съвета по киберсигурност.

Това се предлага в Закон за изменение и допълнение на Закона за електронното ръководство, който планува основаването на новото ведомство, ръководено от министърът на електронното ръководство Божидар Божанов.

Преструктурирането е обвързвано с съдружното съглашение за ръководство, съгласно което се основава ново министерство, а задачата е усилване на доверието в държавните институции, които да работят в полза на жителите и бизнеса за стимулиране на нововъведения, цифрова среда и електронно държавно управление. Проектът за промени е отворен за публично разискване до 14 януари.

Още с назначението си на поста Божанов показа задачите си, като разясни, че до приемането на законопроекта и основаването на новото министерство ще работи в постройката на Държавна организация " Електронно ръководство " и с наличния кадрови запас. Когато бъде основано ведомството, то ще бъде правоприемник на постройката и личния състав на организацията.

Какво написа в съдружното съглашение и какви са целите в другите области четете.
Как минаха договарянията за програмата в тази сфера -
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР