Да се учреди Общински футболен клуб (ОФК) „Родопа – Смолян

...
Да се учреди Общински футболен клуб (ОФК) „Родопа – Смолян
Коментари Харесай

Общински футболен клуб създават в Смолян

Да се учреди Общински футболен клуб (ОФК) „ Родопа – Смолян 2018 “ като съдружие с нестопанска цел предлага кметът на Смолян Николай Мелемов.
„ Установената процедура на огромна част от общините в България е всяка община да учреди общинско футболно съдружие с нестопанска цел за разпространение на футбола и спортните занимания на жителите в съответната община. За увеличение на броя на хората, занимаващи се с футбол от професионално и любителско естество, е належащо община Смолян да сътвори съдружие с социална потребна активност, се сочи в докладната на Мелемов.
Инициативата е на общинското управление и ръководителя на локалния парламент Данчо Киряков, по времето на чийто мандат като кмет и президент на „ Родопа “ отборът от „ В “ група стигна до „ А “ професионална във футбола. С тежката задача за обединяване в смолянския футбол се е заел точно Киряков.
Целта е да се обезпечи опция и условия за занятие с футбол на всевъзможни равнища, да се увеличи професионализмът у играчите, треньорите и управлението на клуба като влиятелен и заслужен образец за футболен клуб с локална самодейност.
За предлагането на кмета локалният парламент ще се произнесе на 25 октомври, когато е планувано общинско съвещание.
Междувременно по молба на бъдещия клуб да взе участие в надпревари се е състояло изключително съвещание на Оценка за съвместимост на БФС Кърджали.
Във връзка с подадено съобщение от 15.10.2018 година на ФК " Родопа 1927 " Смолян и следваща молба от ОФК " Родопа Смолян 2018 " Смолян, на 16.10.2018г Оценка за съвместимост на БФС Кърджали е взел няколко решения.
Поради финансови аргументи тима на ФК " Родопа 1927 " – Смолян, приключва по- нататъшното си присъединяване в междуобластното състезание по футбол за мъже Кърджали - Смолян. Съгласно " Наредба за шампионати и шампионати 2018-2019 година “ на БФС всички резултати досега на ФК „ Родопа 1927 “ се анулират.
Приета е молбата на ОФК " Родопа Смолян 2018 " за включване в МОФГ-мъже Кърджали - Смолян в сезон 2018-2019г.
ОФК " Родопа Смолян 2018 " ще извършва програмата на отказалия се ФК " Родопа 1927 " Смолян като анулираните срещи до момента ще се проведат в границите на есенния полусезон 2018-2019 година по в допълнение направен график на СТК към Оценка за съвместимост на БФС Кърджали.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР