Да се приеме Закон за движението по пътищата с напълно

...
Да се приеме Закон за движението по пътищата с напълно
Коментари Харесай

Кой поиска напълно нова концепция за Закона за движение по пътищата?

Да се одобри Закон за придвижването по пътищата с изцяло нова идея, а не да се преписват текстове от остарелия и да се вменяват единствено отговорности на водачите. За това настояха представители от новосъздаденото Българско обединяване на водачите.

В плана на закона, който сега следва да се разисква, още веднъж липсва продължаващото образование на водачите, липсват отговорностите на пътните служители на реда, липсват точни избрания, свързани с децата, няма правилни текстове за пешеходните пътеки, таблицата за скоростта на придвижване съдържа 44 типа скорости, изброи Христо Радков, ръководител на обединяването.

Трябва да се регламентира образованието на таксиметровите водачи, на превозващите пасажери, както и на превозващите рискови товари, сподели Йонко Иванов, ръководител на Съюза по авто-мото подготовка.

По думите му би трябвало да се приложи френския или немския модел за освежаване на знанията на водачите през избран интервал от време. Задължително би трябвало да се възстановят полигоните, на които новите водачи да могат да усетят смяната в придвижването на транспортното средство според от метеорологичните условия, добави той.

Предвидената възбрана за престой и паркиране на 21 м от пешеходна пътека на кръстовище, изискуемата отдалеченост сред колите и други текстове в новия план, са недомислени, съгласно членове на обединяването. Те упорстват за рехабилитация на пътищата, за нанасяне на шумяща маркировка, за светлоотразителни триъгълници по мантинелите.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР