Да предложи мерки за отстраняване на всички технологични, производствени и

...
Да предложи мерки за отстраняване на всички технологични, производствени и
Коментари Харесай

Свикват среща за въздуха в Димитровград 

Да предложи ограничения за премахване на всички софтуерни, индустриални и други фактори, водещи до замърсяване на околната среда, ще желае от Топлоелектрическа централа „ Марица-3 “ Регионална инспекция за опазване на околната среда в Хасково. Предстои среща на екоинспекцията, община Димитровград, регионална администрация и оператора за разглеждане и смяна на издадено му Комплексно позволение, оповестиха от Регионална инспекция за опазване на околната среда. Преди дни кметът на Димитровград Иво Димов настоя за незабавна реакция на ековластите след сигнали за замърсен въздух в града.

Последната инспекция на Оператора е от 20 т.м., незабавно след отчитане на първото превишение на алармен предел от 500 µg/ m3, а точно 572.84 µg/ m3. По време на инспекциите се установи, че парогенератор К–4 на енергиен блок 120 МВт работи в естествен режим. Като гориво се употребяват единствено въглища, не се употребяват други нерегламентирани горива. Пречиствателните уреди – електрофилтри и сероочистваща апаратура работят в естествен режим. Моментните стойности на следените индикатори серен диоксид, азотни оксиди и прахуляк, регистрирани от системата за непрекъснати измервания не надвишават регламентираните правила за възможни излъчвания в издаденото на оператора Комплексно позволение, изясняват от Регионална инспекция за опазване на околната среда.

Топлоелектрическа централа „ Марица 3 “ стартира работа на 25 май. За интервала от 01.01.2021г. до 20.09.2021г. от автоматизирана измервателна станция “Раковски “ са регистрирани 17 превишения на ПС за СЧН от 350 µg/m3 и 2 превишения на ПС за СДН от 125 µg/m3, споделиха още от Регионална инспекция за опазване на околната среда.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР