Да поверим денталното здраве на нашето дете на правилния специалист

...
Да поверим денталното здраве на нашето дете на правилния специалист
Коментари Харесай

Как да изберем добър детски зъболекар?

Да поверим денталното здраве на нашето дете на верния експерт е виновна стъпка. Огромният брой стоматолози в София и България слага майките и татковците пред сложен избор . Нужно е да се спрем на потвърден експерт, който да има точния метод и да умее да подготвя дребните пациенти. Как обаче можем да изберем в действителност добър детски ортодонт ? Разговаряме по тематиката с доктор Есмералда Маринова – стоматолог с над 25-годишна процедура и притежател на дентална клиника Marinova Dental.
Д-р Маринова, какво е значимо, когато избираме ?
Преди всичко би трябвало да има харизма сред детето и лекуващия дентален доктор . Те би трябвало да се харесват взаимно. Това е извънредно значимо. Начинът на посрещане, тонът, с който приказваме на детето, интериорът, който вижда в денталната клиника, нашето лъчение, усмивката ни – всичко е от голяма важност .
Когато първото усещане е положително, нещата би трябвало да се случат по натурален път. Не би трябвало да бъдат форсирани никога. Първото посещаване може да е единствено за запознанство, а второто – за обзор на зъбките. Така последователно се гради доверие и се построява успокоение.
Как Вие подготвяте дребните пациенти, с цел да се провиснал на зъболекарския стол?
Първо вършим дружно разходка из цялата дентална клиника. Показваме на детето какво имаме – съоръжение и интериор. Обясняваме за какво го имаме, демонстрираме какви звуци издава, описваме защо се употребява. След това предлагаме на детето да седне на стола и да го повозим. Тази част е изключително занимателна за множеството деца.
Пускаме другите машинки, демонстрираме на детето от къде взимаме вода и въздух, когато би трябвало да работим със зъбките му. След това му обясняваме какъв брой е значимо да погледнем какво е положението на устата му, дали зъбите са подредени и дали са измити добре.
Това би трябвало да стане непринудено от страна на детето . Ако то се усеща уплашено или с напрежение, можем да моделираме вярно държание на зъболекарския стол, употребявайки родител. Детето следи, след което се разделяме с пожелания идващия път да създадем прегледа с него.
Всяко дете получава грамота за своя подвиг и голям брой по-малки подаръчета. Грамотата насърчава дребния пациент да е все толкоз самоуверен. Подаряваме им още книжки за оцветяване, балончета и куп други неща.
Изисква се голямо самообладание и обич, само че крайният резултат постоянно си заслужава .

Има ли случаи, когато децата желаят да отидат на ортодонт? Възможно ли е въобще това?
Категорично да! Мой пациент на име Васко постоянно ми носи букети с глухарчета и пее в кабинета ми: „ Д-р Маринова – о, йе, доктор Маринова – о, йе “. Той в действителност няма самообладание да отиде на ортодонт.
Дейвид, който скоро приключи своето висше обучение, е мой пациент от извънредно ранна възраст. Когато беше на 7-8 годинки, споделяше на майка си, че най-хубавите дни в живота му са тези, в които е на ортодонт . Децата постоянно ме подаряват с дарове, рисунки и доста обятия.
Какви препоръки бихте дали на младите родители?
Детето би трябвало да посети допустимо най-рано – сред 6 месеца и 1 годинка . Денталният доктор би трябвало да бъде свързван с положителни страсти в съзнанието на децата. Чувала съм родители да заплашват детето си с вървене на ортодонт, в случай че не слуша. Това построява отрицателна психическа настройка, която мъчно се превъзмогва.
Как могат да се свържат с Вас нашите читатели, в случай че желаят Вашата клиника да лекува техните деца?
Малките пациенти са най-приятната част от нашето всекидневие. Техните усмивки в действителност вършат нашия ден по-светъл. Можете да научите повече за Marinova Dental на интернет страницата ни: Ние се намираме в ж.к. Изток, София. Телефонът ни е.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР