Да помним отговорността, която носим, за да не допуснем подобни

...
Да помним отговорността, която носим, за да не допуснем подобни
Коментари Харесай

Борисов не иска трагедии като Холокоста да се случат отново

Да помним отговорността, която носим, с цел да не допуснем сходни нещастия като Холокоста да се случат още веднъж. Както славните, по този начин и трагичните епизоди на предишното, ни задължават да бъдем пазители на историята на Холокоста и да не позволяваме нейното изкривяване, нито омаловажаване на страданието на хората по време на Втората международна война, в това число и в България.

Това счита министър председателят Бойко Борисов, който е в Полша за присъединяване в формалната гала във връзка 75 години от освобождението на някогашния концлагер Аушвиц-Биркенау, оповестиха от Министерския съвет.

Според него българското общество и най-много младото потомство са в правото си да се гордеят със спасяването на българските евреи.

Актът на отбрана на всички евреи, които са на територията на България в дните на Холокоста, е обръщение към актуалното общество за толерантност, доброжелателство и великодушие сред хората с друг етнос, вяра и просвета. Защото спазването на човешките права и тяхното гарантиране е наложително изискване за мир и прогрес и не предстои на политически компромис, сподели Борисов. 
Заедно с водачи от целия свят Бойко Борисов взе участие във възпоменателното честване пред " Портата на гибелта " в Аушвиц-Биркенау и уважи паметта на жертвите пред монумента в някогашния концлагер.

На събитието участваха десетки държавни и държавни ръководители от целия свят. Днешната дата, на която интернационалната общественост се прекланя пред жертвите на Холокоста, е несъмнено един от знаците, поставящи основите на мира в следвоенна Европа.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР