Да осветим истинското лице на управлението, пропито от кражби и

...
Да осветим истинското лице на управлението, пропито от кражби и
Коментари Харесай

Нинова: Може да бъде различно! Искаме сигурност, мир, спокойствие, високи доходи, достоен живот

Да осветим същинското лице на ръководството, пропито от обири и корупция

Здравейте, скъпи българи, цветущ да е 1 май - Международен ден на труда. Честита да е 142-рата годишнина на Априлското въстание. Поздрави на Клисура, Пещера, Копривщица, Панагюрище, цяла България, която преди 142 години изиска освобождението си от турско иго и завоюва свободата си.

Днес, тук, сме хора от София, Видин, Свищов, Петрич, Благоевград, Пловдив, Свиленград, Хасково, Димитровград, Враца и още доста градове. С нас са хората от Варна, Русе, Бургас и Кърджали. Солидарни сме с работещите, които през днешния ден са по площадите на Германия, Франция, Англия. Днес тук сме млади и възрастни, служащи и чиновници, лекари и учители, инженери и студенти. И сме тук, обединени и дружно, тъй като ни води една концепция - желаеме правдивост. Началото е сложено преди 132 години в Америка, в стачка за 8-часов работен ден. Цели 132 години, хората, които творят, които основават, които създават, се борят за своите права и против ограбването на труда им. Но за 132 години светът се промени, неравенствата се усилиха. 3% от човечеството владее 97% от богатствата му. Корпорациите натрупат благосъстояния, а народите обедняват. С тези благосъстояния корпорациите купуват политици и политиците им обезпечават нови благосъстояния. За тези хората единствената полезност са парите.

Там няма идеология, няма правила, няма политика и морал. Но има беднотия и бедност. И властта през днешния ден, в България, крепи ръководството си със боязън, репресии, цензура и експанзия против народа си. Затова през днешния ден ви приветствам за най-силното възприятие, което показвате - храброст. Смелост да дойдете тук и с лицата си, с гласа си, да кажете - желаеме правдивост. Нека през днешния ден да осъществим апела на президента Радев и да пуснем прожекторите. Нека да осветим паралелната страна - тъмната страна на ръководството. С Вас сме, господин Радев, този народ, тук, Ви поддържа. Продължавайте по този начин! Но дано да осветим това лице на ръководството, същинското, а не друго, което всеки ден от тв приемниците ни убеждава, че страната цъфти, а народът живее в благополучие. Истинското лице на ръководството е пропито от обири и корупция.

Прожекторите към този момент светнаха, само че извън. Докладът на Държавния департамент на Съединени американски щати, господин Борисов, Ви сподели, че цялото Ви ръководство е пропито от корупция, няма независимост на словото, че газите човешките права в България. Най-авторитетните европейски институции и издания Ви споделиха, че на върха на председателството на Европа е най-корумпираната и най-бедна страна, ръководена 8 години от Бойко Методиев Борисов.

Светнете прожекторите във вашите градове и села. Не се опасявайте! За да има светлина и да се види, че тяхното ръководство и в локалната власт е обрасло с шуробаджанащина, далавери и обири. Нека от през днешния ден тази светлина да тръгне по цялата страна, с цел да се види истината, с цел да дадем сили и храброст на народа си, тъй като 1 500 000 живеят под прага на беднотия, 400 000 живеят с по-малко от минималната заплата, близо 4 000 000 българи живеят с под междинната заплата. Но имаме за една година нови 61 милионери, 4 млн. живеят под междинната заплата, само че 400 си усилваме заплатите на всеки 3 месеца - депутати, министри, съдии, комисари в КЕВР и в обраслата с привилегии политическо-административна конструкция. Това не е заслужено, господа ръководещи! И вие би трябвало да се откажете от тези привилегии, другояче народът ще ви откаже. Срещу тази наша политика се е изправила стана - стената на системата, която не желае да се раздели с благините си, която не желае да ги показа с народа си.

Но през днешния ден, с вашата поддръжка, със силата на тези над 15 000 души, ние имаме нова сила да продължим тази битка, тъй като тя е обективна. Днес тези прожектори да покажат същинската картина на живота в България. Българи умират по улиците, тъй като няма болница. Българи умират в лечебните заведения, тъй като нямат пари да си платят. Децата излизат необразовани от учебно заведение. Изчезваме като нация, хора.

Изчезваме като народ. Те ръководят 8 години, а той персонално е във властта от 2001 година Изведнъж, през вчерашния ден се разсънват, с цел да схванат, че пътищата, които построиха, не са съвременни, а са дупка до дупка, тъй като крадоха от там. Да схванат, че блоковете, които санираха не са здрави, а протекоха, тъй като крадоха от там. Да схванат, че комерсиалните вериги са неприятни и продават второкачествена храна, тъй като комерсиалните вериги ги купиха и те лобираха за тях години наред. Сега се разсънват, като че през вчерашния ден са влезнали във властта. Управлявате 8 години, господин Борисов, премного. Преуморена и безидейна власт, която ни предлага две неща - неустойчивост и войнстваща експанзия. Всеки ден в обединението се карат между тях за пари, публични поръчки, назначения и въздействие. Валери Симеонов против министрите на ГЕРБ. Цветанов против Волен Сидеров.

Всички дружно против народа си. Това е несигурно ръководство, нестабилна политика. Днес сутринта споделят едно, на обяд вземат решение второ, а вечерта- трето. Няма вероятност, няма сигурност, не можеш да правиш проекти за бъдещето си, тъй като не знаеш с какъв ум ще се разсънят на другия ден. Тази политика е прикрита с войнствена настъпателност. Бойко Борисов и ръководството отвориха война на всички и на всичко. Отвориха война на президента Радев и по този начин разрушават държавността и институциите в България. Те отвориха война на опозицията, която изпратиха в Сибир от парламентарната естрада и по този начин разрушават парламентаризма. Най-страшното е, че те отвориха война на вас, скъпи българи, когато оставиха хората с увреждания да стоят пред Народното събрание на патерици, тъй като си разрешават да кажат, че системата ги убива. Те нарочиха всеки митинг като заплатен, като платен. Ще кажат по този начин, несъмнено, и за днешния, тъй като виждат в народа си зложелател.
Срещу тази променчивост, неустойчивост, войнстваща експанзия, цензура- ние желаеме друго. Ние желаеме сигурност, мир, успокоение, високи приходи, заслужен живот. Най-големият зложелател, скъпи другари, на тези наши претенции и фантазии е един - апатията и безверието. Знаем, че доста сте лъгани. Знаем, че доста хора не имат вяра, че нещо може да бъде друго. Знаем, че доста хора мислят: " Така е било и по този начин ще бъде ". Не няма да бъде по този начин. Може да бъде и друго, господин Борисов и скъпи българи. Може да имаме българско произвеждане, можем да се храним от българската земя. Можем да се лекуваме без да доплащаме. Можем да работим - българските институции, всички дружно, и за общото богатство. Може трудът ви да бъде почитан. Може пенсиите да бъдат индексирани. Може децата да получават помощ от страната, с цел да не изчезнем като народ. Можем, в случай че бъдем дружно и доста, тъй като те ни желаят разграничени и на колене. Но ние сме изправени, господин Борисов. Вие желаете да ви ръкопляскаме у дома, пред тв приемниците, само че ние сме тук, с цел да протестираме. Ние не сме на колене и не ръкопляскаме по разпореждане. Изправени сме, горди българи сме, смели българи сме и сме тук да ви кажем: " Оставка! Отивайте си- Борисов, държавното управление, ръководството, дружно със задкулисието и дружно с тези, които в тъмното, откъм гърба, ви дърпат конците, тъй като желаеме правдивост, желаеме да бъдем свободни хора, желаеме да имаме достолепие. Отивайте си, с цел да я има България и с цел да живее този народ ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР