Да, ние се намираме в чудесна ситуация, но ако избързаме

...
Да, ние се намираме в чудесна ситуация, но ако избързаме
Коментари Харесай

Кунчев: Заради новия щам не трябва да се бърза с разхлабването

Да, ние се намираме в чудесна обстановка, само че в случай че избързаме и предприемем ограничения за извънредно разхлабване, доста бързо ще се сблъскаме с резултата от новия вариант. Това предизвести основния здравен контрольор Ангел Кунчев на постоянния на здравните управляващи.
Той разгласи, че нощес е имало съвещание на представители на здравните управляващи от целия Европейски Съюз. Те са споделили, че новият вид на вируса е довел до доста инфектирани във Англия, Ирландия и Нидерландия.
" Хубавото е, че не води до по-тежко заболяване, само че се популяризира доста по-бързо. Между 10 и 100 пъти по-голяма централизация от него се открива в носоглътката на изследваните ", уточни той. Обясни, че в случай че в този момент 10 души заразяват 5-6 души в България, във Англия 10 заразяват 27.
" Това следва да се случи в Европа, по кое време ще стигне до нашите граници - уповавам се да сме по-подготвени с имунизациите и лечебните заведения. Но това по никакъв начин не е оптимистично ", заключи Кунчев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР