Да не се внася сега бюджет, защото политическата отговорност винаги

...
Да не се внася сега бюджет, защото политическата отговорност винаги
Коментари Харесай



Да не се внася сега бюджет, защото политическата отговорност винаги трябва да се носи

Да не се внася в този момент бюджет , тъй като политическата отговорност постоянно би трябвало да се носи от тези, които сформират държавно управление – тази теза отбрани в изявление за БНР доцент Виктор Йоцов от Института за стопански проучвания към Българска академия на науките, учител в Катедра „ Финанси “ на УНСС.

При внасяне на нов бюджет можем да станем „ очевидци на съревнование сред партиите „, които желаят да покажат кой е най-загрижен за хората и бюджетът да се натовари с ненужни разноски, счита той.

По-малкото зло е да не се върви към подобен сюжет. “

Особено за общините този вид обаче не е добър , означи доцент Йоцов.

На национално равнище бюджетът се цялостни главно от налози и от налог Данък добавена стойност, директно обвързван с инфлацията. Общините образуват техните налози на първо място от налози, които не са свързани с ценовите промени и по тази причина ще пострадат, изясни финансистът.

Достъп до пазарите ще има . Въпросът е да бъде на най-ниската цена. Това е казусът “, разяснява Виктор Йоцов по отношение на поемането на нови задължения от външния и вътрешния пазар.

Забелязваме, че огромните играчи – както и пенсионни фондове, по този начин и комерсиалните банки, са много внимателни . “  

Нямаме безусловно никакъв късмет да осъществим критериите по Маастрихт за присъединение към еврозоната на 1 януари 2024 година – както инфлационния, по този начин и за бюджетния недостиг, акцентира специалистът, който се самоопредели като „ парещ последовател на еврото “. Според него единственият късмет е да се направи компромис с критериите и те се занижат , какъвто е казусът с  Хърватия.

Ясно е, че нещо не е наред в стопанската система, само че не могат да се схванат нито диагноза да слагат, нито да подхващат лекуване – песимистично заключи доцент Йоцов картината на политическото опълчване.

Цялото изявление слушайте в звуковия файл. 
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР