Да направим жива верига в защита на свободата на словото,

...
Да направим жива верига в защита на свободата на словото,
Коментари Харесай

АЕЖ: Да дадем сигнал - жива верига от Радиото до Телевизионната кула

Да създадем жива верига в отбрана на свободата на словото, прикани Асоциацията на европейските публицисти (АЕЖ) във връзка рецесията в ръководството на БНР.

Събитието е планувано за 26 септември, четвъртък, и е под мотото " Да дадем сигнал! ". Символично, живата верига ще бъде от постройката на Радиото на " Драган Цанков " до Телевизионната кула - по " маршрута " на спрения сигнал на БНР на 13 септември.

" Изправени сме пред невиждана обстановка. Цензура в Българското национално радио и всеобщ напън върху публицистите в България. Въпреки многочислените свидетелства за напън върху управлението на БНР, институциите в България отхвърлят да подхващат дейности ", пишат основателите от АЕЖ.

" Прокуратурата проверява само техническата страна на въпроса и ясно откри - нямало е техническа причина излъчването на Програма " Хоризонт " да прекъсне. Щом не е техническа, явно е, че повода е друга. Каква? Прокуратурата отхвърля да ревизира. Съветът за електронни медии наподобява беззащитен и комплициран и не смее да приложи закона, който му дава право да уволни генералния шеф на радиото. Депутатите са арогантни и бягат от отговорност, все едно не те изпратиха в Съвет за електронни медии хора, нямащи нищо общо с публицистиката ", допълват от АЕЖ. Затова асоциацията кани публицисти и жители на митинга. " Нека дружно пренесем сигнала от радиото до кулата, а от там към цяла България и Европа ", приканват уредниците.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: