Да, килограмите варират по време на месечния цикъл. Някои жени

...
Да, килограмите варират по време на месечния цикъл. Някои жени
Коментари Харесай

Може да качите до 2,5 килограма по време на менструация

Да, килограмите варират по време на месечния цикъл. Някои дами могат да качат до 2,5 кг по време на менстрауация. Всъщност, не е толкоз ужасно, колкото звучи, защото това е най-вече тежестта на водата, която задържате по време на Постановление на Министерски съвет. Преди и по време на менстрауцията, тялото ни задържа доста вода, която обаче по-късно изчезва. Това обаче не прави качването на килограми по-малко досадно.

Ето и на какво тъкмо се дължи това качване на килограми:

Хормоните ви са отговорни

Женският сексуален хормон естроген доближава своя връх по време на втората част на менструалния цикъл, тъкмо преди менструацията. Високите равнища на естрогена водят до задържане на течности в тялото, което ви кара да се чувствате подути и надлежно тежестта ви да се увеличини с няколко кг. Добрата вест: Нивата на естроген спадат, когато стартира менструацията, тъй че ще почувствате известно облекчение тъкмо когато започнете да изпитвате менструалните болки. Спорен въпрос е кое от двете е по-добре...

Другият хормон, който играе роля е прогестеронът. Нивата на прогестерон скачат през втората половина на цикъла, което води до задържане на вода, сензитивност на гърдите, а от време на време и качване на тегло.

Ядете повече и ви се дояждат разнообразни неща
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР