Да кастрирам ли котката, се питат много стопани и за

...
Да кастрирам ли котката, се питат много стопани и за
Коментари Харесай

Да кастрирам ли котката?

Да кастрирам ли котката, се питат доста стопани и за множеството то тях скоро отговорът става явен - Да!

Разгонването при котките е 3-4 пъти годишно по най-малко две седмици, като честотата зависи от породата и от самото коте. Периодът е призрачен сън за техните притежатели. Разгоненото животно пищи, вие, мяучи, въргаля се, моли се и се глези. С денонощния си писък пощурява всички в близост, а молбата в тях е да бъде пуснато на открито.

Ако обаче се излъжете и я пуснете даже за малко, ситуацията се утежнява десеторно. И в случай че въпреки всичко реши да се върне, женската котка ще ви ощастливи с най-малко 2-3 дребни котенца в корема. След като роди котката, точно на стопанина ще се падне задачата да им обезпечи нови положителни стопани.

Тази вероятност, най-много в композиция с това, че живеете в апартамент, е повече от ужасяваща. Единственото съответно решение е кастрацията на котката. Това важи както за женските писани, по този начин и за мъжките котки.

Кастрацията е един от най-безопасните и лесни способи да си осигурите спокойна, отзивчива, неконфликтна котка, която не обезумяват постоянно и нямат цялостен куп здравословни проблеми. С нея може да избегнете заболявания и затруднения, които постоянно имат съдбовен край за вашия любим. Доказано е, че кастрираните котки (и кучета), живеят години по-дълго от некстрираните, а котешките заболявания, които ги застигат, са доста по-малко.

Една от последствията от кастрацията на котката, изключително при женските котки, е че напълняват и стават бавни. Проблемът обаче не е съдбовен и елементарно може да се реши със редуциране на калориите. А изгодите са доста. Вашият котарак няма да има миризлива урина, а женска котка няма да подивява и да вие неописуемо на всеки 3-4 месеца.

С напредването на ветеринарната медицина кастрацията се подрежда измежду най-простите рутинни процедури. За женските котки тя е елементарно преодолима, до момента в който за мъжките е повече от оскъдна. Провежда се под цялостна анестезия и трае по-малко от час. Възстановителния интервал за женските котки е към седмица, а при мъжките – едвам два-три дни.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР