Да имаш некомпетентен или заядлив началник може да създаде изключително

...
Да имаш некомпетентен или заядлив началник може да създаде изключително
Коментари Харесай

Как да постъпите, ако шефът ви не ви подкрепя

Да имаш незапознат или свадлив шеф може да сътвори извънредно неприятна атмосфера в офиса, само че още по-лошо е да имаш началник, който не поддържа по никакъв метод професионалното ти развиване. Понякога е мъчно да разпознаеш този вид началник, тъй като той/тя надали ще ти каже в лицето, че не те счита за задоволително подготвен/а. Вместо това ще те пренебрегва, ще дава значимите и забавни планове постоянно на различен, няма да те кани на срещи, на които се разискват основни въпроси и няма да обръща внимание на концепциите и мнението ти.

Как да постъпиш в такава обстановка? От Forbes дават няколко съвета.

1. Опитай се да прецениш работата си обективно . Има ли неща, с които не се справяш, които би трябвало да подобриш? Има ли съответна, действителна причина шефът да се държи по този начин с теб? Ако отговорът е " не ", значи казусът е в него/нея.

2. Старай се да вършиш отговорностите си оптимално добре. Превърни се в незаменимия чиновник, който постоянно е подготвен да поеме ново предизвикателство. Пробвай нови способи и тактики. И то освен с цел да спечелиш уважението на шефа - по този метод ще си изградиш известност, която ще играе в твоя изгода в бъдеще.

3. Намери си други съдружници. Не се фокусирай напълно върху началника си. Общувай по-активно с сътрудниците или с други ръководители, изграждай връзки с хората, чиито глас се чува най-вече във значимите моменти.

4. Помисли за смяна на работното място. Ако си опитал/а всичко, само че шефът продължава да не те поддържа по никакъв метод, е време да се замислиш за овакантяване. В тази среда няма да се развиеш и усъвършенстваш като експерт. Не си губи времето, а потърси нови хоризонти.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР