Да бъдеш щастлив и да се чувстваш продуктивен означава самореализация.

...
Да бъдеш щастлив и да се чувстваш продуктивен означава самореализация.
Коментари Харесай

8 съставки на алгоритъма на щастието

Да бъдеш благополучен и да се чувстваш работлив значи самореализация. Това е положение на огромно духовно и физическо задоволство, което не зависи от това, което вашата компания прави за вас, не зависи от вашия сътрудник, нито от вашите родители, а зависи напълно от вас, вашите мисли, привички и решения. 

Според създателя на логаритъма за благополучие Мо Гавдат, щастието е като да вървиш на фитнес. Трябва да упражнявате всекидневно, не е целесъобразно да го оставяте настрани за дълго време и колкото повече го упражнявате, толкоз по-добре. Ключът към това да бъдете щастливи, да имате сила и работлив живот е да си създадете система с ритуали/навици. Систематично добавяйте повече време за възобновяване на сила в всекидневието си, които ви разрешават да се чувствате щастливи и да пренареждате целите си.

Ритуалите са отличен метод да направите положителни промени в живота си, да създадем формулата, с цел да се усещаме по-добре и да постигнете целите си. Тайната е в това да направите тези ритуали част от вашето всекидневие. Ето 8 универсални навика на щастливи, продуктивни и енергични хора. 

1. Имат ясна утринна рутина, която не предстои на договаряне

Това е набор от действия, които създавате за себе си, преди да започнете деня си. Дейности, които по някакъв метод откриват положително мислене. Хидратирайте тялото си, медитирайте, спортувайте, яжте здравословна закуска, четете книга, говорете с децата си, пийте чай с колегата си. Всичко това преди да влезете в обществените мрежи, да проведете телефонен разговор или да отворите компютъра си за работа. 

2. Имат ясна ежедневна цел

Определете по какъв начин желаете да се чувствате през днешния ден. Определете по какъв начин желаете да служите на света през днешния ден, по какъв начин бихте могли да окажете по-голямо влияние върху хората, с които ще имате контакт през днешния ден. Разберете по какъв начин можете да се придвижите с една крачка напред до задачите си. Определете качеството и честотата на мислите, които желаете да поддържате денем. Тази елементарна процедура ви разрешава да бъдете по-внимателни денем, да контролирате дейностите си и да постигате задачите си. 

3. Извършват физическа интензивност

Независимо дали го включвате в утринната си рутина или по друго време на деня, правете физическа интензивност най-малко три пъти седмично
Науката потвърждава, че упражненията усъвършенстват мозъка ви, настроението ви и способността ви да се концентрирате, което усъвършенства работата ви.
78% от хората, които се считат за извънредно щастливи, вършат физическа интензивност най-малко три пъти седмично. От Харвард настояват, че аеробните извършения са от основно значение за главата ви, тъкмо както за сърцето ви. Те противодействат на депресията и напрежението и понижава тревогата. 

4. Избират добра храна за мозъка

Здравословното хранене е обвързвано с по-добро самочувствие и по-малко прочувствени проблеми и по-висока продуктивност. Независимо от телесното тегло, храненето здравословно е акт на самочувствие и обич към себе си. Това, което ядем, е обвързвано с нашето здраве, равнището на сила, концентрацията и настроението ни.

5. Имат качествени персонални връзки

Най-продължителното изследване на щастието в Университета на Харвард открива, че здравите връзки най-вярно предсказват, че човек е благополучен. Установено е също, че имаме няколко близки връзки, които ни оказват помощ да живеем по-дълго и по-качествено. Така че връзките в живота ни вършат живота потребен. 

6. Заети са, само че не бързат

Изследванията демонстрират, че в случай че непрекъснато бързате, ще се чувствате нещастни. От друга страна, изследванията демонстрират, че това, че бездействието също може да се отрази и на мозъка ви. Ето за какво е най-добре, когато живеете работлив живот, само че с умерени темпове. Разширете зоната си на комфорт, само че не прекомерно доста. Най-добрият съвет тук е да кажете " Не " на нещата, от които не се вълнувате, и " Да " на нещата, които в действителност ви интересуват.

7. Правят си почивки постоянно

Въпреки че са запалени по работата си, те съблюдават графиците и излизат на открито, за да изчистят ума си. Те се отдалечават от работните екрани във всеки комфортен миг.

8. Тренират умовете си

Те медитират, благодарят за нещата, които има се случват и обръщат внимание на мислите си.

Източник: Пау Морено за 

Превод и редакция: Нели Тодорова 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР