Да бъде спряна временно дейността на колекторските фирми за събиране

...
Да бъде спряна временно дейността на колекторските фирми за събиране
Коментари Харесай

След опит за саморазправа и арест на служители на фирма за бързи кредити - искане за временно спиране на дейността на този сектор

Да бъде спряна краткотрайно активността на колекторските компании за събиране на вземания. Да бъдат отсрочени заплащанията на вноски към тях без лихви до 1 юли 2020 година. Това желае Асоциацията за отбрана на потребителите с ръководител Пейо Майорски.
Същите ограничения асоциацията желае и за компаниите за бързи заеми. " По този метод ще се даде глътка въздух на хората, изключително тези, които са останали без работа и приходи по време на изключителното състояние ", споделят от асоциацията.
Асоциацията показва, че нощес в Царево група роми са атакували офис на компания за бързи заеми, намиращ се на улица " Чайка " в града. Дошлата полиция арестува трима чиновници на компанията.
" Този случай слага редица въпроси като да вземем за пример способите на деяние на тези компании, чиито чиновници навестяват длъжниците си късно вечер. Това е и доказателство, че активността на тези компании в този момент нагнетява в допълнение напрежение в обществото, която може да докара до отрицателни последствия ", споделя асоциацията.
По калкулации на асоциацията, над 1,5 млн. българи дължат повече от 3 милиарда лева на колекторски компании поради неизплатени задължения, неприятни заеми или непокрити сметки. Агенциите събират вземания или неприятни заеми за сметка на кредитора или за своя сметка. Това става посредством контракт за цесия, когато компанията изкупува задължението от кредитора, или когато финансова институция упълномощи компанията да събере вземането вместо нея.
Още: " НА ЖИВО: Последна информация и всичко най-ново за ковид, 26 март "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР