Да бъде изграден нов гранично контролно-пропускателен пункт между България и

...
Да бъде изграден нов гранично контролно-пропускателен пункт между България и
Коментари Харесай

Президентът Радев и сръбският президент Вучич предлагат нов ГКПП

Да бъде построен нов гранично контролно-пропускателен пункт сред България и Сърбия ще предложат на изпълнителната власт президентите на двете страни Александър Вучич и Румен Радев. Българският държавен глава е на публично посещаване в Белград по покана на сръбския си сътрудник.

 Президентът Румен Радев с президента на Сърбия Александър Вучич Президентът Румен Радев с президента на Сърбия Александър Вучич © Българска телеграфна агенция
Президентите Александър Вучич и Румен Радев са единомислещи, че би трябвало да се работи за по- бързото създаване на интерконекторната газова връзка, автомагистралата Ниш - София, електрификацията на железопътната линията сред двете страни.

Евроинтеграцията на страните от Западните Балкани минава през помиряване с предишното, загърбване на езика на омразата, определяне на добросъседски връзки, съблюдаване на правата на малцинствата, акцентира президентът Румен Радев.
Румен Радев, президент на Р България: Днес можем да кажем, че връзките сред България и Сърбия са на такова равнище и в подобен обсег, че позитивните процеси преобладават и ние сме решени да работим дружно за една необратима вероятност в нашите връзки. Историческото помиряване, върху което беше построена единна Европа би трябвало да откри място и на Балканите.  Президентът Радев се срещна също с премира на Сърбия Ана Бърнабич Президентът Радев се срещна също с премира на Сърбия Ана Бърнабич © Българска телеграфна агенция
Президентите Вучич и Радев се схванаха до тази вечер двете делегации да предложат съответни ограничения за възстановяване на опазването на здравето и образованието за българското национално малцинство в Западните околности, както и за разкриване на медии на роден език.

За първи път президентите на двете страни ще отидат дружно при българското малцинство. Това е знак за общото предпочитание за смяна.

Александър Вучич, президент на Сърбия: Ние нямаме срещу сръбските жители от българска народност да се лекуват в медицински заведения в друга страна, в случай че считат че има по- добра здравна грижа. Ще създадем обща група, която да следи за прекосяването на медицински екипи от двете страни, с цел да се избегнат проблематични обстановки.
Президентът Радев се срещна също с премира на Сърбия Ана Бърнабич и с ръководителя на Народната скупщина Мая Гойкович.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР