да бъдат замразени на равнището на основното възнаграждение от последния

...
да бъдат замразени на равнището на основното възнаграждение от последния
Коментари Харесай

Kристиан Вигенин: БСП не искат увеличение на депутатските заплати

да бъдат замразени на нивото на главното заплащане от последния месец на 44-то Народно заседание.
За тoва настоя заместник-председателят на Народното събрание и народен представител от Българска социалистическа партия на брифинг в Народното събрание, отдаден на направеното предложение от „ Демократична България “ за установяване на спомагателни хонорари на народните представители в размер до 25% от месечното заплащане.
 Равносметката за работата на депутатите - Пеевски още веднъж е първенец по отсъствия Равносметката за работата на депутатите - Пеевски още веднъж е първенец по отсъствия
На финала на 44-тото Народно заседание е време за равносметка за работата на депутатите от 2017 година до този миг. Парламентът е заседа...
От Българска социалистическа партия внасят следните оферти за промени в правилника за организацията и активността на Народното събрание – да отпадне към този момент признатият текст, който сега съществува в правилника на 44-то Народно събрание и унищожаване на настоящия механизъм, при който заплатите на народните представители се актуализират на всеки три месеца с растежа на междинната заплата в обществения бранш в страната.
Вигенин посочи че с предлагането на „ алените “ ще бъдат поправени направените неточности от Народното събрание. Българска социалистическа партия не поддържат направените през вчерашния ден оферти и Вигенин се надява техните оферти да намерят поддръжка в Народното събрание. Ако не се одобряват предложенията на социалистите, заплатата ще се качи още в границите на мандата на 45-то Народно заседание, акцентира той.
„ Ние разбираме, че тази тематика е сензитивна за обществото и за част от народните представители, само че се надяваме, че тези първи стъпки, които предлагаме са в вярната посока “, означи Кристиан Вигенин.
Според него няма смисъл да се спекулира по текстовете, които към момента не са в действие. Ние предлагаме да се направи нужната промяна, бързо и незабавно да се прекратят всевъзможни спекулации по тематиката, сподели още той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР