Да бъдат създадени междуведомствени работни групи в шестте района на

...
Да бъдат създадени междуведомствени работни групи в шестте района на
Коментари Харесай

414 катастрофи с 15 загинали и 470 ранени от началото на годината в Пловдив

Да бъдат основани междуведомствени работни групи в шестте региона на Пловдив, които да обследват конфликтните места по пътищата и да  набележат съответни ограничения – това взеха решение единомислещо участниците в съвещанието на Общинската комисия по сигурност на придвижването по пътищата. В тях ще бъдат включени представители на Районните полицейски ръководства, администрациите по региони и на Оперативна програма " Организация и надзор на превоза “.

" Целта е всеки един от секторите, където има регистрирани най-вече пътно-транспортни катастрофи, да бъде обследван, като се проучват аргументите и се набележат ограничения за превъзмогването им “, съобщи заместник-кметът по превоз инж. Златин Велев, който е ръководител на  Общинската комисия по сигурност на придвижването по пътищата. Той добави, че предложенията ще бъдат систематизирани, с цел да могат да бъдат взети поради при актуализирането на Генералния проект за организацията на придвижването в града.

Според данните на " Пътна полиция “ от началото на годината до момента в Пловдив са регистрирани 414 пътнотранспортни катастрофи с 15 починали и 470 ранени. Анализите демонстрират, че най-вече ПТП – 397, са зародили заради позволено нарушаване на лидер.

Участниците в срещата сложиха като приоритет в работата си сигурността на пешеходците. Отчетено бе, че въведените от общината ограничения като осветяването и повдигането на пешеходни пътеки, дават резултати и би трябвало да продължат и в бъдеще.

Сред другите регистрирани резултати бяха разширение обсега на системата за ръководство на трафика и монтирането на видеонаблюдение на нови 9 кръстовища, обновяването на пътните знаци, монтирането на LED осветяване на светофарни уредби, монтирането на оградни пана, обезопасяване входовете на образователни и детски заведения и други.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР