Д-р Уанг Ченглу, президент на софтуерното подразделение на Huawei Consumer

...
Д-р Уанг Ченглу, президент на софтуерното подразделение на Huawei Consumer
Коментари Харесай

Huawei представи концепцията за HarmonyOS и по-лесен живот в рамките на TEDxHouHai панела „Driven by Pressure”

Д-р Уанг Ченглу, президент на софтуерното поделение на Huawei Consumer Business Group и шеф на бизнес звеното „ AI and All-scenario Intelligence ”, откри панела Driven by Pressure на събитието TEDxHouHai в Шенжен с речта си „ HarmonyOS: Connecting to a Simpler Life “. В нея той уточни, че промишлеността за мобилен интернет, центрирана към смарт телефоните, към този момент е навлязла в интервал на преход. По думите му, бързото развиване на „ интернета на нещата “ (IoT) дава историческа опция за промяна на тази промишленост. Др. Уанг прикани за съдействие сред всички играчи в нея за създаване на нова екосистема с голям капацитет, с която всички дружно да посрещнем ерата на мобилния интернет.  
Технологиите трансформират животи и подхранват фантазии
  „Технологиите имат силата да трансформират света. Когато бях дребен, фантазията ми беше да мога да виждам филми вкъщи, а през днешния ден това е допустимо на всички места. Бързото развиване на мобилния интернет даде подтик на безкасовите разплащания, онлайн извършването на покупки, споделените пътувания, и всички те трансформираха с доста живота ни “, показа Д-р Уанг.

„От друга страна е ясно, че промишлеността на мобилния интернет, центрирана към мобилните телефони, е подложена на напън “, продължава Д-р. Уанг. „ Доставките на смарт телефони в света започнаха да понижават още през 2018 година и означиха годишен спад от към 6% през 2020 година. Междувременно междинното време, което потребителите прекарват на мобилния си телефон, остава сред 4 и 5 часа на ден от две години насам, което демонстрира, че промишлеността е достигнала сериозна точка и би трябвало да се промени. “
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР