Д-р Цветан Ценков бе удостоен с престижната награда на церемония,

...
Д-р Цветан Ценков бе удостоен с престижната награда на церемония,
Коментари Харесай

Кметът на Видин е отличен за принос в развитието на туризма в Общината 

Д-р Цветан Ценков бе почетен с влиятелната премия на гала, извършена в залата на Министерството на туризма. Събитието бе организирано по случай 27 септември – Световен ден на туризма, а мотив бе връчването на годишните награди на специализираното издание „ Дестинация България “, което отличава общини, мениджъри, вложители, обекти и услуги, съдействали за развиването и одобряването на страната ни като целогодишна туристическа дестинация. Гост на церемонията бе министърът на туризма Илин Димитров. 

​Кметът на Видин получи приз за „ Принос в развиването на туристическия артикул в общината “ за 2022 година При определяне носителя на тази премия, комисията по номинации се е управлявала от редица критерии, измежду които реализирани високи резултати в туризма, резистентност и разширение на пазарното наличие, използване на положителни практики, професионален мениджмънт, нововъведения. 

​След приемане на отличието д-р Ценков благодари за признанието и показа, че е прелестно сюрпризиран, че напъните, които сеполагат за преобразяване на Видин във водеща туристическа дестинация, се виждат и на национално равнище. Кметът подчерта, че встаропрестолния Видин туристите ще откриятняколко културни пласта, свидетелстващи за двехилядолетната история на нашия град. Той заяви още, че в нашия град има доста забележителности, които сигурно ще съставляват интерес за посетителите – първата театрална постройка в България; първото винарско училище; единственият запазен феодален замък; джамията, която е със сърце на върха на минарето; Синагогата, която по план на Общината сега се реставрира и ще се трансформира в туристически обект „ Културен център „ Жул Паскин “. Д-р Ценков отбеляза, че получената премия с изключение на самопризнание също по този начин и задължава общинското управление да продължава да надгражда постигнатото в областта на опазването на културно-историческото завещание и за развиването на туристическия капацитет на Видин.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР