Д-р Тодоров, заради новите щамове все повече деца боледуват от

...
Д-р Тодоров, заради новите щамове все повече деца боледуват от
Коментари Харесай

Мерки за защита на децата от новите заразни щамове на COVID-19

Д-р Тодоров, поради новите варианти от ден на ден деца боледуват от COVID-19. Как нормално протича инфекцията при тях?

Действително следим забележителен растеж на болните от деца и младежи. Но най-малко случаите, които доближават до мен и до сътрудниците в центровете, в които работя, са изцяло овладяеми. Обикновено протичат като една лека към умерено тежка зараза най-вече на горните дихателни пътища с удобно развиване в границите на 5-7дни. Разбира се, за това е доста значимо следенето на детето от доктор с първичен обзор в кабинета и след това по телефона даже при преодоляване на признаците. Не съм следил затруднения в хода на инфекцията. Колегите споделят за приети в болница деца с пневмонии, които се овладяват в хода на лекуването. Около 7-10 дни след Коронавирус може да се развие рядко затруднение, наречено MIS-C - мултисистемен инфекциозен синдром при деца. Симптомите, за които би трябвало да внимавате - нараснала температура, болежка в корема, диария или повръщане, обрив или промени в цвета на кожата, проблеми с дишането.
 Снимка 525011
Източник:

Според епидемиолозите английският вариант на вируса се задържа повече в лигавиците на дихателните пътища и вероятността едно дете, което се е заразило, да придвижи инфекцията в фамилията и близкото си обграждане е много по-голяма. Какво можем да създадем в тази обстановка, с цел да ограничим разпространяването на болестта?

Да, това е и повода той да се популяризира доста по-лесно и бързо, с което в действителност се приближава и до класическите коронавирусни инфекции, засягащи тъкмо горните дихателни пътища. Това, което бих посъветвал, е, преди всичко, да продължим да бъдем виновни към себе си и нашите близки, като съблюдаваме трите " Д " - отдалеченост, стерилизация, дисциплинираност. Ако детето е излизало, било е в контакт с други хора или с други деца, и се тормозим, че може да се е заразило, когато се прибере у дома, е добре да създадем промивки на нослето за изчистване от възможен вирусен товар. Защото носната лигавица е една от входните порти на вирусите. Това в действителност може да прави всеки един член на фамилията. По отношение на тази профилактика едно положително решение да вземем за пример е спреят за нос. Той доста добре почиства и овлажнява носната лигавица, а по време на лекуване понижава признаците на хрема и неналичието на аромат, което се оказа характерен за COVID-19 признак. Подходящ е за всекидневна приложимост и е едно от дребното средства, което можем да използваме даже при кърмачетата. Оказа се, че те също не са предпазени от коронавирусната зараза.

Много е значимо и положението на имунната ни система. Трябва да се грижим непрестанно за нея, с цел да е в положение да реагира съответно при всяко едно предизвикателство. Можем да я укрепим дейно благодарение на естествени решения. В практиката си реализирам доста положителни резултати да вземем за пример с и като композиция за подсилване на имунитета и отбрана от вирусни инфекции. Тя е подобаваща за цялото семейство и включва банкет на 3 пъти по 1 табл. от всяко дневно на ден в продължение на най-малко 1 месец. Много е ефикасна и след преболедуване - било то на COVID-19, или на други вирусни инфекции като варицела или грип от предходните години. В такива случаи предлагам да се приема най-малко 6-8 седмици след боледуването. А за деца под 1 година, които са изключително уязвима възраст, доста добър резултат има комбинацията Имунокинд и Шуслерова сол №3. дейно подкрепя имунната система на детето в интервала на нейното съзряване, доста разрежда боледуванията, спомага за бързото справяне с инфекциите, понижава затрудненията и надлежно потребността от антибиотично лекуване.
 Снимка 525010
Източник:

Самият Вие сте преболедувал COVID-19. Какво бихте посъветвали хората при положение, че се разболеят от тази зараза?

Първото, което бих ги посъветвал, е да не изпадат в суматоха и да посрещнат тестването с религия и кураж. Трябва да запазим душевното си здраве в сложни моменти! Неразположението е знак, че имунната ни система се бори. Знак, че би трябвало да си останем вкъщи, да си починем и да сe погрижим за себе си. Грижата за нас самите включва консултация с доктор и да следваме стъпките, които ще получим.

Винаги при първи признаци на вирусна зараза можем да спечелим скъпо време, като стартираме с банкет на Инфлуцид и Шуслерова сол №3, само че този път одобрявани на постоянно - по 1 табл. Инфлуцид на всеки 1-2 часа и по 1 табл. сол №3 на всеки 5-10 мин. до настъпване на усъвършенстване. След това дозата последователно се понижава. Освен че лекува признаците на респираторните вирусни инфекции по най-хубавия метод, Инфлуцид потиска възпроизводството на вирусите в клетките, а тези вируси, които са били в контакт с него, се омаломощават. Това прочее е потвърдено в изследване, извършено в съветския народен проучвателен център по епидемиология и микробиология " Гамалея " - институтът, създал имунизацията " Спутник V " против COVID-19.

Научно проучване на български учени потвърди ефикасното деяние на Шуслерова сол №3, която подтиква клетъчните защитни механизми. Това я прави незаменима за преодоляването на всяка вирусна зараза, протичаща с нараснала температура.
 Снимка 525008
Източник:

Съществува ли риск от наново заразяване скоро след боледуване?

Имам сътрудници, които прекараха още веднъж коронавирусната зараза. Предполагаме, че причина за това е някой от новите варианти. Слава богу, втория път го изкараха по-леко, което приказва, че имунната система е готова и имунният отговор е налице. Така че даже след преболедуване, след имунизиране, защото към момента нямаме задоволително информация до каква степен имунизациите понижават предаването на инфекцията, отново би трябвало да продължим да съблюдаваме прецизно ограниченията, колкото и да не ни се желае, и да се грижим за имунната си система.
 Снимка 525000
Източник:
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР