Д-р Тейлър Никълс и преди се е сблъсквал с омраза.

...
Д-р Тейлър Никълс и преди се е сблъсквал с омраза.
Коментари Харесай

Лекар евреин в САЩ спасява пациент с татуирани свастики

Д-р Тейлър Никълс и преди се е сблъсквал с ненавист. Той е лекувал пациенти расисти и всякога еврейският доктор се отдава на своето съчувствие, с цел да си свърши работата.

Докато не вижда пациент с ковид, който провокира метода, по който си прави работата. Кожата на пациента е покрита с нацистки татуировки, в това число огромна свастика на гърдите му. Когато идва в колата за спешна помощ, тежко болен, пациентът моли Никълс да не го оставя да почине.

Никълс и неговият екип, включващ чернокожа здравна сестра и азиатски респираторен терапевт, са подготвени да го интубират. Това е високорисково деяние по време на пандемията, защото може да изложи здравните служащи на инфекциозни капчици. И когато се запитва дали индивидът с нацистките татуировки би се погрижил за живота му, в случай че функциите бяха разменени, той се поколебава.

"Пандемията ме изчерпа и моята мантра не оказва същото влияние сега ", написа в Туитър Никълс по-рано тази седмица. „ През цялото това време се боря с срещуположен вятър и гладиатори. И съзнавам, че може би не съм добре “, прибавя той.

Състраданието и ангажираността към пациентите, които Никълс би трябвало да прави са отслабнали по време на пандемията, споделя той пред Джон Берман от Си Ен Ен в "Нов ден ".

Макар да декларира, че е признателен, че е получил този сигнал за пробуждане, той е угрижен за психологичното здраве на своите сътрудници от фронтовата линия, които може да не са се сблъскали със личния си пандемичен стрес.

„ Бях учуден от въздействието, което това оказа върху мен, който в никакъв случай до момента не се е сблъсквал с такова съмнение в кариерата си “, споделя той пред Си Ен Ен. Преди това, когато възникваха етични алтернативи при пациентите, Никълс споделя, че е запазил преценка и се е фокусирал върху тяхното лекуване по най-хубавия метод.

„ С този пациент в действителност нямах опция да приказвам “, споделя той. „ Останах самичък с въздействието, което този знак оказа върху мен. Това е знак на омразата. Предизвика ме малко “, изяснява Никълс.

Той споделя, че реагира амбивалентно частично заради напрежението от пандемията, който е оказал голям напън върху здравните служащи и медицинските заведения. Недостигът на персонални защитни средства и ниският потенциал на интензивното поделение вършат предизвикването да запазят пациентите и самите тях в сигурност още по-трудни за лекари като Никълс.

Никълс работи в Калифорния, който е щата с най-вече случаи на ковид в страната: съвсем 1,29 милиона инфектирани. Част от това, което извънредно доста затруднява работата му, е фактът, че имунизациите са съвсем подготвени за първия кръг на разпространяване. Всяка гибел и всяко заболяване до използването им е "много по-сърцераздирателно ", споделя той.

Въпреки че взаимоотношението му с пациента го раздрусва, Никълс декларира, че е решен да обезпечи най-хубавите грижи на всеки пациент в потребност. Неговият бунар на съчувствие не е пресушен. Но той се надява, че други здравни служащи ще изследват рисковия стрес, който са изпаднали от началото на пандемията през март, както и той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР