Д-р Мехмет Оз е специалист по кардиоторакална хирургия, професор по

...
Д-р Мехмет Оз е специалист по кардиоторакална хирургия, професор по
Коментари Харесай

Храната може да ви излекува

Д-р Мехмет Оз е експерт по кардиоторакална хирургия, професор по хирургия в Колумбийския университет, управлява стратегия към Нюйоркската презвитерианска болница и прави над 50 сърдечни интервенции годишно. Членува във всички огромни професионални организации на сърдечни хирурзи. Той е включен в класацията на сп. „ Тайм “ за стоте най-влиятелни хора. „ Форбс “ го афишира за най-влиятелна обществена персона в областта на здравната грижа, а сп. „ Ескуайър “ го дефинира като един от 75-те най-влиятелни хора на XXI век. Д-р Оз е провъзгласен за световен водач на Световния стопански форум; той е един от стоте най-влиятелни ученици на Харвардския университет и притежател на почетния орден на остров Елис. Печелил е влиятелната стипендия „ Грос “ за проучвания в региона на хирургията и е лекар хонорис идея на Истанбулския университет.
Става знаменит с участията си в шоуто на Опра Уинфри, а след това и като водещ на лично телевизионно предаване – „ Шоуто на доктор Оз “, за което е почетен с осем награди „ Еми “. Автор е на осем бестселъра на „ Ню Йорк Таймс “.
Мехмет Оз живее в Ню Джърси със брачната половинка си Лиса, с която са женени към този момент 32 години; те имат четири деца и двама внуци.
Определян като „ обичания доктор на Америка “ и една от най-влиятелните медийни персони, доктор Оз печели международна известност с потребните си и практични препоръки за лекуване и предварителна защита на най-разпространените болести. Воден от убеждението, че храната има голямо значение за общото физическо и психическо здраве на индивида, в тази книга той демонстрира по какъв начин да се възползвате от лечебните й свойства.
В „ Храната може да ви излекува “ е показан най-лесният и изпитан метод да постигнете цветущо здраве и висок тонус, да се избавите от хроничната болежка и непотребните килограми и да предотвратите редица заболявания: пълноценната диета. Целта е да превърнете в табиет потреблението на най-здравословните групи храни: плодове и зеленчуци, потребни мазнини, чисти протеини и пълнозърнести въглехидрати.
В книгата са включени специфични глави, отдадени на най-полезните храни за:
• здравето на сърдечносъдовата система;
• отлично действие на храносмилателния тракт;
• стимулиране на имунната система и мозъчната дейност;
• висок тонус и положително настроение;
• постигане и поддържане на оптимално тегло;
• за красива кожа, нокти и коса.
За облекчение на читателите е препоръчан 21-дневен проект, формиран от суперхрани, приготвени по бързи и лесни предписания. Включените ястия са вкусни и засищащи и ще трансформират радикално отношението ви към храната.
В „ Храната може да ви излекува “ ще намерите и голям брой работещи тактики по какъв начин да се придържате към здравословен метод на живот – какво да избирате, когато се храните на открито, по какъв начин да планирате фамилното меню, по какъв начин да се справяте със напрежението и други
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР