Д-р Маргарита Ганева, началник на COVID сектор в специализираната болница

...
Д-р Маргарита Ганева, началник на COVID сектор в специализираната болница
Коментари Харесай

Ето кои са най-честите симптоми на Делта варианта при децата

Д-р Маргарита Ганева, шеф на " Коронавирус бранш " в профилираната болница за интензивно лекуване по детски заболявания " Проф. Иван Митев " изброи симптоматиката на " Делта " разновидността при децата, при която е добре да се потърси персонален доктор. " Най-честите признаци са температура, болежка в гърлото хрема, повръщане, диария, кашлица. На първо място би трябвало да потърсим персонален доктор и след това последващи стъпки и да се направи антигенен тест ", сподели доктор Ганева.

Тя съобщи, че е дребен процентът от децата, които могат да създадат едно затруднение, само че то е съществено и би трябвало да се лекува навременно. " То може да настъпи 2 до 6 седмици след ковид при децата. Симптомът се характеризира с ненадейно начало на висока температура над 39 градуса, може да има обрив и конюнктивит, стомашно-чревна симптоматика, повръщане, мултиорганно засягане и засягане на сърцето, като при навременно лекуване претърпяват назад развиване ", изясни медикът.

" Ще се разиска опцията да се имунизират и деца над 5-годишна възраст на среща към Американската организацията по надзор на храните и медикаментите ", посочи тя.

До края на годината ще се разиска и 6-месечни бебета да може да се ваксинират, добави медикът. Според нея децата боледуват по-често, само че към този момент системата съумява да се оправи с хоспитализациите им. Д-р Ганева изясни, че бебета се заразяват главно от майките си или от болничния личен състав. В София за деца са планувани 10 кревати в Инфекциозна болница, 6 в болница " Лозенец ", 8 кревати има в болница " Здравето " и 2 кревати в болница " Пирогов ".


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР