Д-р Лиза Су направи AMD за първи път по-скъпа компания

...
Коментари Харесай

AMD стана по-скъпа от Intel след покупката на Xilinx


Д-р Лиза Су направи AMD за първи път по-скъпа компания от главния съперник Intel
(снимка: AMD)

Няколко месеца поред акциите на AMD имат по-висок курс от скъпите бумаги на Intel. Но поглъщането на Xilinx, финализирано тази седмица, разреши на AMD да изпревари Intel по пазарна капитализация.

Съгласно изискванията на договорката, акционерите на Xilinx получиха 1,7234 акции за всяка акция на добитата компания, вследствие на което Intel отстъпи с малко на AMD по пазарна капитализация, отбелязва.

Този индикатор е доста конвенционален и на процедура Intel към момента може да се похвали както с по-големи доходи, по този начин и с по-голям личен състав, само че капитализацията разрешава до известна степен да се оцени степента на доверие на вложителите в компанията. Сега AMD стои с към $510 милиона по-високо от Intel.

Вчера пазарната капитализация на AMD доближи $197,75 милиарда, до момента в който тази на Intel се задържа на равнище $197,24 милиарда През лятото на предходната година капитализацията на AMD едвам доближаваше $74 милиарда, само че от този момент се усили много. В същото време цената на акциите на Intel падна от $61,57 за брой до сегашните $48,44.
още по темата
Не е изключено позитивен подтик в динамичността на акциите на Intel да даде управлението на корпорацията в речта си на идното събитие за вложители, което ще се организира по-късно тази седмица.

Сделката с Xilinx, която не струваше на AMD никакви директни разноски, само че беше оценена на $49 милиарда,  увеличи броя на акциите на компанията, които се намират в обращение, от 1,2 милиарда до 1,628 милиарда и при настояща стойност от към $121 за брой компанията реализира равнище на капитализация по-високо от това на Intel.

След основният изпълнителен шеф на AMD доктор Лиза Су изрази убеденост в способността на тази структурна смяна да генерира „ финансова синергия ”. Тя изясни също, че покупката на Xilinx няма да попречи на AMD да усилва приходите си с 20% или повече средногодишно.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР