Д-р Анна-Мари Виламовска е новият изпълнителен директор на Българската аутсорсинг

...
Д-р Анна-Мари Виламовска е новият изпълнителен директор на Българската аутсорсинг
Коментари Харесай

Анна-Мари Виламовска е новият изпълнителен директор на Българската аутсорсинг асоциация

Д-р Анна-Мари Виламовска е новият изпълнителен шеф на Българската аутсорсинг асоциация (БАА). Тя поема тази служба от 1 септември 2018 година
„БАА сплотява едни от най-иновативните, бързо растящи и глобанно конкурентоспособни компании в България. Към момента ние сътворяваме над 3.5% от Брутният вътрешен продукт на страната ни, и една от главните ни цели е по-успешна, софтуерна и световна България.“, означи Анна-Мари Виламовска.
„Амбициите ни са да допринесем за превръщането на БАА в гласа на аутсорсинг и софтуерния бранш в разговора с страната и с просветителната система. И да я нареждаме като районен водач за промишлеността в Югоизточна Европа.“, уточни Ивайло Славов, ръководител на Борда на шефовете на Асоциацията.

Анна-Мари Виламовска е лекар по приложна стопанска система на RAND Graduate School, CA, USA. Икономист в Световната Банка (D.C., SE and Central Asia, Middle East, CEE) и RAND (USA & Europe) с фокус финансови политики, технологии и добавена стойност в опазването на здравето и образованието.

В интервала 2012 – 2017 година Анна-Мари е старши консултант на Президента на Република България, господин Росен Плевнелиев, по ресорите иновационни политики и здравни политики. В тази роля тя развива и управлява самодейностите на президента „ Награди за изгряващи млади ИТ откриватели и бизнесмени с български генезис – Джон Атанасов “ и най-голямата благотворителна самодейност в България: „ Българската Коледа “. Тя оглавява и президентския съвет за просвета, обучение и икономическо развиване.
През 2015 година Financial Times, Visegrad Fund, Гугъл и ResPublica класират Анна-Мари измежду 100-те иноватори създаващи модерна Европа. Носител е и на Командорският Кръст на Република Полша за заслуги към основаването на обвързвана и новаторска Европа.
Анна-Мари е член на Борда за „ Дигитално предприемачество и районни индустриални хъбове “ на Европейската комисия и на управителния съвет на програмата за просвета и нововъведения „ Мария Кюри “. Тя е един от посланиците на Европейска комисия за цифрови умения и цифрово предприемачество.

Анна-Мари е създател и сътрудник в Working Ideas – консултантска компания, разработваща тактики за корпоративни и обществени нововъведения в ЦИЕ с фокус клъстерно развиване, капиталови стратегии и оценки и връзка на въздействието. В тази си роля Анна-Мари управлява структурирането и първия стадий на първото публично-частно партньорство на равнище ИТ промишленост / МОН „ IT Talent Hub Bulgaria 2017 – 2020 “, което през 2017/18 се осъществя под формата на 23 паралелки по новата компетентност “приложен програмист “ в цялата страна.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР