Д нес под влияние на средиземноморски циклон, който от Гърция

...
Д нес под влияние на средиземноморски циклон, който от Гърция
Коментари Харесай

Студ и сняг днес, кога ще се затопли времето

Д нес под въздействие на средиземноморски циклон, който от Гърция ще се реалокира през Егейско море, проливите към Черно море метеорологичната конюнктура в нашата страна ще се усложнява. Това заяви за Агенция „ Фокус” дежурният синоптик Красимир Стоев от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Времето ще бъде облачно с повсеместни превалявания. В по-голямата част от Северна България, в Предбалкана, Лудогорието, по високите полета и в планините ще вали сняг, в останалата част от страната - дъжд.

Валежите ще бъдат обилни и снежната завивка ще се усилва още. Вятърът ще се ориентира от север-североизток, ще е сдържан, в източни региони и краткотрайно мощен. С него ще продължи да нахлува леден въздух, в Лудогорието и Добруджа, както и по старопланинските проходи, ще има условия за виелици и навявания.



В по-голямата част от страната температурите ще бъдат без дневен ход – сред 0° и 5°, тук-там в Югоизточна България до 7°-8°; там е допустима слаба гръмотевична активност. През нощта против вторник преваляванията последователно ще отслабват. Атмосферното налягане е доста по-ниско от междинното за месеца - денем ще стартира постепенно да се покачва.

Над Черноморието ще бъде облачно и дъждовно. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен вятър от север-североизток. Максимални температури на въздуха и на морската вода: 7°-8°. Вълнението на морето ще бъде към 3 бала.

Над планините ще бъде облачно с превалявания от сняг. Видимостта ще бъде понижена. Ще духа сдържан югоизточен, по билата югозападен вятър. След обяд вятърът ще стартира да се ориентира от север-североизток и ще се усили. С него ще нахлуе още леден въздух и ще има условия за виелици и навявания. Максимална температура на височина 1200 метра към минус 1°, на 2000 метра – към минус 3°.

До сряда времето ще е по-скоро зимно, в сравнение с пролетно, оповестява.

Във вторник преваляванията ще са доста по-слаби. Вятърът обаче ще се усили, изключително в Североизточна България и ще основава чувство за студено време, и предпоставки за навявания по пътищата. В сряда спускащият се от север леден въздух ще е причина за още сняг, по-обилен в планините, Предбалкана и обособени региони на Западна България. А в първата половина на четвъртък последователно в цялата страна времето ще се успокои, снеговалежите ще спрат и на доста места ще се усмихне слънцето.



През целия снежен интервал дневните температури ще се движат сред 0° и 5-6°. Резки захлаждания не се чакат, само че въпреки всичко в ранните часове на четвъртък и петък термометрите на някои места в Западна България и Североизтока ще паднат до стойности от минус 8° до минус 10°. От петък стартира стопляне, което ще е по-осезаемо от събота нататък.

В първите дни на април температурите ще са пролетни. Снежната завивка в равнините бързо ще се стопи и ще вдигне равнищата на някои реки. Около 2-3 април още веднъж се обрисуват валежи, само че пролетни, най-вече от дъжд.
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ съдебна експертиза Източник:.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Водещи--> --> Не пропускай Училище в Древния Египет: - Да забележим, Рамзес, какъв брой си научил таблицата за умножение... Лешояд по змия е равно на? - Това го знам -… Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниКои потребни субстанции ни липсват, когато сме вегани и по какъв начин да си ги набавимТя може да е реалност до три месецаСъзвездие от известни персони се включиха в провокациите на водещияДве от партиите в обединението желаеха оставката му, защото еднолично взел решение за доставка на съветски ваксиниЗдравното министерство на ОАЕ заяви, че съвсем 73% от пълнолетните жители, непрекъснато пребиваващи чужденци и хора с хронични болести са имунизирани.В абсурда бе забъркан и здравният министър„ Не желая да съм политически водач “, съобщи зам.-председателят на Републиканци за БългарияЖивеем в една невиждана рецесия, която става един път на 100 години, сподели здравният министърОстанете положителни, носете маски, ваксинирайте се, сподели проф. СунерицСпоред проф. Кунчев четвъртата вълна на COVID-19 ще пристигна през септемвриРуският президент прекарва уикенда в тайгатаПри влизане в страната се изисква и представянето на отрицателен резултат от PCR тест, изработен не по-рано от 72 часа от пристиганетоУдарили са се тир и лек автомобилВижте кои са теЛидерът на Българска социалистическа партия подлага на критика неналичието на грижа и политики от страна на ръководещите в земеделието и горитеВъзрастните хора не би трябвало да отслабват, сподели геронтологът Юрий КоневОт мре
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР