Д жо Байдън предложи днес на руския си колега Владимир

...
Д жо Байдън предложи днес на руския си колега Владимир
Коментари Харесай

Байдън предложи среща на Путин

Д жо Байдън предложи през днешния ден на съветския си сътрудник Владимир Путин да бъде проведена среща на върха „ в трета страна през идващите месеци”, с цел да се „ построи постоянна и предвидима връзка с Русия”, разгласи Белият дом, представен от Франс прес.

В нов телефонен диалог президентът на Съединени американски щати е изразил по-специално „ безпокойството си във връзка със скупчването на съветски войски в окупирания Крим и на украинската граница”.

Байдън е призовал „ Русия да понижи напрежението” ,

се показва още в известието.

В телефонния диалог президентът на Съединени американски щати е изразил непоколебимия си ангажимент към суверенитета и териториалната целокупност на Украйна, заяви Белият дом.

В известието за телефонния диалог се показва още, че Байдън е дал да се разбере, че Съединени американски щати ще работят „ твърдо”, с цел да защитят националните си ползи в отговор на такива дейности на Русия, като хакерски атаки и интервенция в избори, съобщи Ройтерс.

Но все пак

Байдън е уверил Путин, че желае да построи „ една постоянна и предвидима връзка с Русия, в сходство с американските интереси” ,

добавя Белият дом. В изказването по отношение на диалога се загатва и нуждата от продължаването на стратегическия разговор за контрола на американските въоръжения или по въпросите със сигурността, добавя Франс прес.

За тази цел Байдън е предложил на Путин среща в трета страна в идните месеци, с цел да бъдат разисквани цяла серия от въпроси, се прецизира в изказването на Белия дом. В него не се споделя дали Русия е приела офертата.

Относно диалога в изказване на Кремъл се споделя, че Байдън е споделил на Путин, че желае нормализиране на двустранните връзки и съдействие в региона на оръжейния надзор, иранската нуклеарна стратегия, Афганистан и климатичните промени, съобщи Ройтерс.

В текста се добавя, че двамата президенти са споделили, че са

подготвени да продължат стратегическия разговор, с цел да подсигуряват международната сигурност ,

съобщи Франс прес.

В изказването на Кремъл също по този начин се удостоверява, че Байдън е предложил среща на високо ниво с Путин, само че не се оповестява по какъв начин съветският водач е дал отговор на това. Разговорът е бил по американска самодейност и Путин е обяснил вижданията си за Източна Украйна, където тлеещият спор ескалира.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР