COVID-19 влезе в Пловдивския затвор. 40 контактни на надзирател ще

...
COVID-19 влезе в Пловдивския затвор. 40 контактни на надзирател ще
Коментари Харесай

COVID-19 влезе в Пловдивския затвор и областната дирекция на МВР

COVID-19 влезе в Пловдивския затвор. 40 контактни на надзорник ще бъдат тествани през днешния ден за ковид, заяви шефът на пандиза Запрян Илиев, представен от Българска национална телевизия. Тестовете ще бъдат направени от медицинските лица в стационара на пандиза.
В събота един от надзирателите е почувствал неразположение и е бил с нараснала температура. Откаран е в болница и след изработен PCR-тест станало ясно, че е инфектиран с COVID-19. В момента, той е на домашно лекуване, в положително общо положение.
" Всички чиновници и лишени от независимост, които са били в контакт са под наблюдаване, според инструкцията на РЗИ, както споделих към този момент проби са готови ", сподели Илиев.
На този стадий не са спрени свижданията с лишените от независимост, които се реализират при непоколебим надзор. При появяването на нови случаи е допустимо краткотрайно те да бъдат прекъснати.
Ръководството е квалифицирано за сходна обстановка и работи съгласно напътствията на правосъдното министерство. В пандиза има организация в медицинския стационар и в други пространства, които са отделени за изолираност на възможни инфектирани с ковид.
В същото време пред Нова тв тази заран регионалният шеф на Пловдив Дани Каназирева заяви, че други 25 служители на реда от града са под карантина , поради чиновник на „ Криминална полиция “ в регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи с COVID-19.
От направените им проби досега петима са доказани с позитивен тест за вируса. Всички те не са приети в болница, и са изпратени за домашно лекуване. Ситуацията е под надзор, акцентира тя.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР