COVID-19, установен при един член на семейството, не означава непременно,

...
COVID-19, установен при един член на семейството, не означава непременно,
Коментари Харесай

Как да предпазим останалата част от семейството си, ако един от нас е заразен

 COVID-19, открит при един член на фамилията, не значи безусловно, че останалите ще имат здравословен проблем. Какво понижава шанса да болестите хората, с които съжителствате и по какъв начин вярно да се предпазите от ковид, изясни в изявление за радио " Спутник " алергологът и имунолог Владимир Болибок.

Симптомите на ковид нормално не се демонстрират директно след заразяването. Докато ги няма, човек умерено поддържа връзка със фамилията си. В множеството случаи това не заплашва околните му, тъй като има огромна разлика сред инфектиран и болен вследствие на заразяване, изясни Владимир Болибок.

" В множеството случаи това се случва по този начин: хората се заразяват с ковид, имунната им система работи и те нямат безусловно никакви признаци. Има обаче такива, чиято имунна система не фукционира доста добре - те демонстрират разнообразни прояви на болестта. От тези, които се заразяват, относително дребна част се разболяват ", сподели лекарят.

" Можете да се разболеете, в случай че има някакъв спомагателен фактор, който отслабва имунната отбрана на организма, да вземем за пример простуда, непрекъснат стрес, корист с алкохол ", сподели Болибок.

Според лекаря даже взаимният престой в едно жилище с карантиниран пациент с COVID-19 не значи възможност от 100% всички членове на фамилията да се разболеят. Необходимо е единствено те да се придържат към елементарни защитни правила.

" Човек би трябвало деликатно да съблюдава всички рекомендации. Болният би трябвало да стои в обособена стая, да излиза да се храни единствено когато всички останали са се прибрали в настрана помещение, да си мие постоянно ръцете, да носи маска и да употребява обособени принадлежности и санитарни такъми. Също по този начин, местата за общо прилагане в жилището би трябвало да се дезинфекцират. Тогава всичко ще е наред “, съобщи имунологът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР