COVID-19 постави здравната система под такъв стрес тест, какъвто никога

...
COVID-19 постави здравната система под такъв стрес тест, какъвто никога
Коментари Харесай

Смъртността от коронавируса нараснала тройно за последния месец


COVID-19 сложи здравната система под подобен стрес тест, какъвто в никакъв случай нямаше да можем да организираме в естествена среда. Видя се какво може да работи и какво за нищо не става. Видя се и от лекарите кой може да помогне, кои избраха да останат в страни. Видя се какво може да се направи от тук нататък и то да повлияе на политиката.

Това съобщи пред бТВ държавният основен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев , съобщи БГНЕС.

Неверни са изказванията, че ние и преди сме имали такава смъртност. Три пъти се е нараснала смъртност та за последния месец спрямо всички последни пет години. Това се дължи единствено на пандемията, съобщи доцент Кунчев, опровергавайки изказвания и внушения, популяризирани измежду обществото.

Не може да губим по двеста индивида дневно и да не подхващаме ограничения. Това би било закононарушение. COVID-19 е доста по-тежък от грипа, съобщи още доцент Кунчев, откакто през днешния ден здравният министър издаде заповед за в допълнение по-строги противоепидемични ограничения , които влизат в действие в цялата страна от 23.30 часа на 27 ноември и ще важат до 21 декември.

В персонално качество доцент Кунчев разяснява още: „ Страшно се уморих, моят работен ден в никакъв случай не е падал под 13 часа. Жена ми е 12 часа е с облеклото и взема проби като лабораторен доктор, синът ми е 10 часа с костюма и лекува хора. И когато някой от страни пристигна и ти каже, че няма значение, това, което казвате не е правилно, вие създавате неуравновесеност. А какво да сътворяваме? Пак споделям – губим по 190 индивида на ден и да не реагираме!? Да подмята още нещо, отново е персонално ”, сподели Кунчев във връзка мненията „ ние оставаме на улицата, има безработица, нямаме самун ”. „ Знаете ли, че в „ Пирогов ” сега търсят 80 санитари, заплатата е 3 хиляди лв.. Никой не идва да работи, никой не идва ”, сподели той.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР