COVID-19 несъмнено причини най-голямата виртуализация в света на бизнеса. В

...
COVID-19 несъмнено причини най-голямата виртуализация в света на бизнеса. В
Коментари Харесай

Как бизнес лидерите могат да се подготвят за новото нормално? Как ще изглежда бъдещето?

COVID-19 безспорно аргументи най-голямата виртуализация в света на бизнеса. В рамките на денонощие цели организации, екипи и обособени персони трябваше да се приспособят към новия метод на работа. От средата на март 2020 година, повече от 90% от работещото население в света беше насила да работи от у дома, като съгласно данни от световно изследване и наблюдаване върху работната мощ, през 2019 година едвам 20% от чиновниците са работили отдалечено. Ключовият въпрос сега е по какъв начин ще наподобява бъдещето на работата оттук насетне?

След повече от два месеца на работа от у дома, редица разбори демонстрират три съществени стълба за дълготраен и безвреден бизнес:

- промяна на организационната просвета и пригаждане към новосъздалата се обстановка,

- повишение равнището на сигурност посредством въвеждане на нови ограничения за сигурност,

- акомодация на софтуерни решения за съдействие.

Дистанционната работа е по-предизвикателна и изискваща спрямо тази в офис, що се отнася до екипна работа и сигурност. Липсата на пряк контакт и неудобството, обвързвано с другите форми на електронна връзка, може да попречва и затрудни екипната работа и бизнес процесите. От друга страна, вярно въведените колаборационни решения са потвърден метод за оправянето с тези евентуални дефекти от новия метод на работа. В съществени линии това са решения за виртуални срещи, включващи цялостна организация, проследяемост на срещите, както и решения за групова работа, предоставящи на членовете на екипа нужната информация и насоки, до момента в който ги държи напълно свързани един с различен.

Това е заключението на изследване, извършено от компанията Freedom Dynamics посредством интервюирането на повече от 1,500 IT водачи. За продължаването на бизнеса е значимо да се обезпечи софтуерно решение за чиновниците, позволяващо им интерактивен метод на работа даже и от отдалечени места.

Нещата в никакъв случай няма да бъдат както преди

Работата от разстояние и екипността са единствено началото на дълготрайни трендове, оформящи бъдещето на бизнеса. Същността на работата се трансформира, чиновниците желаят повече еластичност - консолидираното на потребителския и екипния опит, без значение къде се намират, в офиса или вкъщи. Наред с кооперативността, сигурността във виртуалния бизнес се трансформира в един от най-важните детайли и всичко това е съпроводено от възходящите упования на потребителите.

Въпреки че фирмите стартират поетапно отваряне на офисите, новият метод на работа има доста преимущества: нараснала работливост на чиновниците, оптимизация на разноските, еластичност и успеваемост на бизнеса, които удовлетворяват чиновниците повече от общоприетото работно време.

Близо 87% от чиновниците се усещат по-свързани с останалите сътрудници, до момента в който работят от у дома и споделят онлайн, както и по-ангажирани с процесите и културата на компанията. 54% желаят да продължат работата от у дома, а 75% от тях избират да редуват работата от офиса и от у дома.

Бъдещето е в този момент

Новата обстановка изисква приспособяването на всички бизнеси, без значение от мащаба им. Въпреки че не можем да приписваме такива преимущества директно или само на усъвършенствани благоприятни условия за отдалечена работа, не е доста мъчно да предположим, че виртуалните екипи и решения за съдействие са помогнали доста за реализиране на по-добри резултати, връзка и продуктивност. Когато се замислим за ерата след пандемията, не е нужно доста въображение, с цел да разберем какъв брой безвредни и ефикасни благоприятни условия за работа от разстояние може да има, които да спомогнат за понижаване на разноските за пътуването в бъдеще.

Максималната адаптивност и композиция от най-хубавите практики на обичайния и новия метод на работа са нужни, до момента в който трансформацията на бизнеса може да бъде доста насърчена и подкрепена от сигурни и висококачествени колаборационни решения като Cisco Webex.

Уникално хардуерно и софтуерно решение

Cisco Webex е съвременна платформа за съдействие, която разрешава безпроблемна връзка от всяко място. Webex е вашата връзка с офиса, сътрудниците и клиентите. През последните 4 работни седмици са регистрирани повече от 450 милиона дейни консуматори. Изтеглете безплатния Webex и вижте за какво това е най-сигурната платформа за съдействие.
 Снимка 487575
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР