Covid-19 е толкова смъртоносен, колкото и ебола за хората, приети

...
Covid-19 е толкова смъртоносен, колкото и ебола за хората, приети
Коментари Харесай

Covid-19 смъртоносен като ебола, установили във Великобритания

Covid-19 е толкоз гибелен, колкото и ебола за хората, признати в болница във Англия. Това демонстрира огромно проучване с съвсем 17 000 пациенти, написа " Дейли телеграф ", базирайки се на Press Association.

Екипът, направил изследването, е открил, че съвсем половината от приетите в болница с ковид в Англия, Шотландия и Уелс не са с съпътстващи болести, до момента в който при тези с наднормено тегло съвсем 40% е по-вероятно да починат спрямо тези, които са с обикновено телосложение.

Изследването се базира на данни от 16 749 пациенти с ковид в 166 лечебни заведения в интервала сред 6 февруари и 18 април.

Установено е, че пациентите нормално са на възраст 72 година, макар че тези в интензивните отделения са на 61 година

Повечето хора имат признаци към четири дни преди да бъдат приети в болница и приблизително остават в болничното заведение седем дни.

Почти половината (47%) не са с съпътстващи болести, до момента в който 29% са със сърдечни проблеми, 19% с диабет, 19% с белодробни болести.

Симптомите включват кашлица (при 70% от пациентите), температура (69%), зной (65%), обособяване на храчки, болки в гърлото, течащ нос, болки в гърдите, мускулни болки, отмалялост, повръщане, диария и други.

49% от пациентите са изписани по време на проучването, 33% са умряли и 17% не престават да се лекуват. Само 20% от поставените на апаратна вентилация са изписани, а други 27% остават в болница. Малко над 50% от поставените на респиратор са умряли.

Някои хора не престават да имат вяра, че Covid-19 не е по-тежък от грипа. Те бъркат съществено, предизвести Калъм Семпъл от Ливърпулския университет, който управлява изследването. По думите му коронавирусът е толкоз съдбовен, колкото и еболата при приетите в болница пациенти.

Ще сортирам думите си доста деликатно. Covid-19 е доста съществено заболяване, означи професорът. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР