Covid-19 беляза срещата на външните министри на Г-7 в Лондон,

...
Covid-19 беляза срещата на външните министри на Г-7 в Лондон,
Коментари Харесай

Случаи на Covid-19 на срещата на външните министри на Г-7

Covid-19 беляза срещата на външните министри на Г-7 в Лондон, откакто индийската делегация се самоизолира поради позитивни проби на двама нейни представители.

Резултатът на индийския външен министър Субрахманям Джайшанкар е негативен и той ще продължи присъединяване си във форума, само че онлайн, съобщи Българска телеграфна агенция. В понеделник индийският външен министър беседва с американския държавен секретар.

Въпреки това, програмата на първите дипломати на 7-те най-развити стопански системи в света няма да бъде променяна. Англия е хазаин на тридневната среща, която е първото сходно събитие от две години и която бе възприета като опция за възобновяване на дипломацията лице в лице.

Индия, която през последните дни записва рекорден брой нови случаи на заразяване с ковид, взе участие в срещата на Г-7 като посетител. Срещата има за цел да приготви почвата за основната среща на водачите на страните от Г-7, която се възнамерява да бъде извършена в Англия през юни. Очаква се в нея да вземат присъединяване американският президент Джо Байдън и други международни водачи.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР