Към настоящия момент енергетиката, като сектор от комуналните услуги, е

...
Към настоящия момент енергетиката, като сектор от комуналните услуги, е
Коментари Харесай

COVID 19 има ограничен неблагоприятен ефект върху дейността на групата БЕХ

Към сегашния миг енергетиката, като бранш от комуналните услуги, е по-слабо обиден спрямо други браншове като търговията на дребно и туризмът. Въпреки това отчитаме опцията за пораждане на пазарен риск. Такава е оценката за действителното или евентуално въздействие на Коронавирус 19 върху активността на "Български енергиен холдинг " ЕАД и неговите дъщерни сдружения, излиза наяве от писмо на компанията до "Българска фондова борса " АД и Комисията за финансов контрол.

"Български енергиен холдинг " ЕАД е холдингово сдружение, което сплотява компании, разрастващи активност в произвеждане и транспорт на електрическа енергия; транспорт, пренос и предпазване на природен газ, както и рандеман на лигнитни въглища. То е 100% благосъстоятелност на българската страна и е най-голямото държавно сдружение в страната на база притежавани активи. Дружествата от групата на БЕХ са в основата на енергийния бранш в България, като общо създават към 60% от електрическата енергия в страната от микс от нуклеарни, лигнитни и хидроенергийни източници и подсигуряват доставките на природен газ и въглища.

В момента БЕХ и дъщерните компании поддържат естествения си темп на работа в изискванията на бързо разпространяващия се Коронавирус 19, спазвайки Закона за ограниченията и дейностите по време на изключително състояние и заповедите на Министерския съвет и обособените министерства в тази връзка, рапортуват от компанията майка. Всички производители на ел.енергия от структурата на БЕХ работят без спиране и обезпечават нужното количество ел.енергия по подписани контракти, извършват квотите, предопределени за контролирания пазар и прецизно съблюдават уговорките си към Европейската комисия по дело АТ.39767 БЕХ - Електричество за продажба на избрани количества ел.енергия за обезпечаване на ликвидност на "Българска самостоятелна енергийна борса ".

Продължителният интервал на занижена икономическа интензивност евентуално ще се отрази в посока на по-ниско търсене на електрическа енергия и природен газ и на по-ниска неустойчивост на цените на едро, означават от холдинга. Евентуален спад на производството на ел.енергия и на природен газ и стесняване на приходите и облагите на дъщерните сдружения, може да докара до преразглеждане на корпоративната тактика във връзка с капиталовата активност, както и усъвършенстване на разноските.
"В умозаключение считаме, че досега Коронавирус 19 има стеснен неподходящ резултат върху финансовото положение и ликвидността на БЕХ и сдруженията от неговота конструкция ", приключва известието от "Български енергиен холдинг " ЕАД. Остойностяването на съществуващите опасности е мъчно използвано към сегашния миг, по тази причина от компанията майка ще изискат от всяко от дъщерните сдружения да направи оценка на действителното или евентуално въздействие на Коронавирус 19 върху активността му.

Тази информация ще бъде обществено оповестена на вложителите, клиентите и сътрудниците на БЕХ и дъщерните му сдружения. Припомняме, че "Български енергиен холдинг " ЕАД има издадени три излъчвания еврооблигации, които са листвани на Ирландската фондова борса (Euronext Dublin).
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР