© Цветелина Белутова Името Юлия Ненкова не е много известно

...
© Цветелина Белутова Името Юлия Ненкова не е много известно
Коментари Харесай

Строител на капитализма: Юлия Ненкова

© Цветелина Белутова Името Юлия Ненкова не е доста известно за необятната аудитория. От над три години някогашната юристка на Столичната община, когато кмет беше Бойко Борисов, е отпред на Комисията за защита на конкуренцията. За това време основният регулатор, от който се чака да е самостоятелен, напълно хармонизира решенията си с желанията на държавното управление и на няколко любимци като Делян Пеевски и Христо Ковачки.

В последната продукция на Комисия за защита на конкуренцията - за концесията летище София, един от най-големите държавни активи, предстоящо беше доказан изборът на ръководещите - нищо че офертата беше измежду ниските като заплащане към страната и на дъното по вложения. И нищо че четирите други претендента оспориха класирането с куп причини.
Решението на ръководената от Ненкова комисия е следващо от дълга редица. Като удивително творчество ще остане възбраната за придобиване на " Нова телевизия " от чешкия милиардер Петр Келнер, както и на две следващи покупко-продажби за CEZ. И в трите случая причините в решенията граничеха с парадокс.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Сега в проблема с летището Комисия за защита на конкуренцията приема напълно позицията на транспортното министерство. Ерата " Ненкова " продължи и практиката за избрани предприемачи решенията да се взимат скоростно и незадълбочено (справка - транзакциите на Пеевски и Домусчиев), както и да не вижда, в случай че някой от " значимите " локални играчи има монопол.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР