© Regis Duvignau Carrefour, най-голямата верига за продажби на дребно

...
© Regis Duvignau Carrefour, най-голямата верига за продажби на дребно
Коментари Харесай

Carrefour се разделя с китайския пазар

© Regis Duvignau Carrefour, най-голямата верига за продажби на дребно в Европа, предприе решителна стъпка за излизането от китайския пазар. Веригата продаде по-голямата част от едвам оцеляващите си магазини в неделя. Френската компания съобщи, че се е договорила със Suning.com за продажбата на 80-процентен дял от Carrefour China, заяви Financial Times.

Сделката прави оценка Suning на 1.4 милиарда евро. Китайската компания оперира допълнително от 700 града, с над 8880 магазина. Очаква се интервенцията да завърши до края на годината, откакто получи регулаторни утвърждения. " Сделката предлага на Carrefour няколко ликвидни прозореца, през които компанията да продаде и останалия 20% дял в Китай. ", добави търговецът.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Какво докара до продажбата

Анализатори от HSBC предизвестиха през февруари, че компанията и нейният основен изпълнителен шеф, Александър Бомпард, са в затруднено състояние на китайския пазар. " В Китай Carrefour продължава да регистрира спад в продажбите от 5.9% дружно с утежняване през четвъртото тримесечие за 2018 година, където се вижда спад от 6.2% ", изясни HSBC в известие до клиентите.

Carrefour, която е в ценова война с локалните си френски съперници като E.Leclerc, Casino и Auchan, подвигна своите цели за понижаване на разноските, като част от проекта си за промяна, заложен до 2022 година

Веригата се пробва да ограничи зависимостта си от хипермаркетите, като се възползва от удобствата на е-търговията, където се конкурира с немски дискаунтъри и онлайн групи като Amazon. Акциите на търговеца за тази година се повишават с 14%, макар че Ник Култър, анализатор от Citi, неотдавна сподели, че " Carrefour към момента е в развой на работа ".

23 години на китайска земя

Carrefour навлиза на китайския пазар през 1995 година и ръководи мрежа от 210 хипермаркета и 24 магазина в страната. Миналата година китайският бизнес на компанията генерира чисти продажби от 3.6 милиарда евро и облага преди лихви, такси, налози и обезценка от 66 млн. евро.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР