© Юлия Лазарова Още по темата Бонусите за спецмагистратите минават

...
© Юлия Лазарова Още по темата Бонусите за спецмагистратите минават
Коментари Харесай

БСП предлага намаление на депутатските заплати от 3540 лв. на 2976 лв. месечно

© Юлия Лазарова Още по тематиката
Бонусите за спецмагистратите минават на незабавен порядък в Народното събрание

Въпреки рецензиите на съдийската общественост следващите конюнктурни промени в правосъдния закон бяха признати на първо четене без нито един глас срещу
13 окт 2017
Какви са разновидностите партиите да не получават държавна дотация

Ако желае да насочи парите за щедрост, " Възраждане " ще би трябвало да го направи на ръба на закона
18 апр 2017 Заплатата на народните представители да стане 2976 лева месечно вместо досегашните 3540 лева, като се " отвърже " актуализацията й на всеки три месеца с повишаването на междинното заплащане в публичния бранш. Това планува предложение на Българска социалистическа партия за смяна в правилника за работа на Народното събрание, импортирано в четвъртък. Практическият резултат на смяната обаче ще се разпростре върху доста по-широк кръг от работещи в бюджетната сфера. На процедура тя значи, че ще бъдат понижени главните заплати заплащания на управителния екип на още 19 институции в страната, защото те се дефинират по отношение на депутатското заплащане. Сред тях са министър председателят и членовете на кабинета, президентът и вицепрезидентът, съдиите в Конституционния съд и други

От Българска социалистическа партия оферират също по този начин депутатите да почиват единствено на публични празници и един календарен месец през лятото. Сега от време на време депутатските ваканции стигат до 80 дни годишно.

Според водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова " става дума за правдивост и равни благоприятни условия. " " Кой различен в страната получава на тримесечие нарастване на заплатата автоматизирано ", попита тя. И се зарече, че в случай че в идващия парламент Българска социалистическа партия има болшинство, това ще е първата задача, с която партията ще се захване.

Същевременно даже и измежду членове на националното управление на Българска социалистическа партия има неодобрение от този ход на Нинова, който се прави оценка като мощно популистки. А ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ незабавно контраатакува и на брифинг в Народното събрание разгласи, че е " по-добре депутатите да получават заплати от страната, в сравнение с да станат хрантутници на избрани стопански кръгове ". Нещо повече - отпуските на народните представители не били привилегия. " Няма събота и неделя, в която аз да не съм в страната ", даде образец със себе си Цветанов, като добави, че за " естествените " български жители това са почивни дни, само че за него е лишаване от времето със фамилията, с цел да бъде измежду хората и да ги среща с политиките на ръководещите.

Цветанов обаче не спря дотук, а прикани " да носочим прожектора към финансирането на акцията на президента Румен Радев през 2016 година ", употребявайки като мотив апела на президента в понеделник да бъдат осветени политиките на мрачно. Нека осветим метода, по който беше направено всичко това. " На мрачно беше взето решението от Българска социалистическа партия за издигането на Румен Радев за президент. На мрачно беше взето решението при провеждането на тази среща с Решетников. Корнелия Нинова и до ден сегашен отхвърля, че имало такава среща, а ген. Решетников споделя, че такава среща има. Имало ли е проучване, предоставено от института на Решетников за верния профил и човек, който да бъде номиниран ", зададе Цветанов своите реторични въпроси.

Атаката против президента става единствено ден откакто министър председателят Бойко Борисов издаде разпореждане до министрите от кабинета да вървят при президента и да му рапортуват за политиките, които развиват.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР