© Велко Ангелов Вицепремиерът Марияна Николова най-накрая влезе, макар и

...
© Велко Ангелов Вицепремиерът Марияна Николова най-накрая влезе, макар и
Коментари Харесай

Строител на капитализма: Марияна Николова

© Велко Ангелов Вицепремиерът Марияна Николова най-сетне влезе, въпреки и страхливо, под светлината на прожекторите. По-известна като заместничката на Валери Симеонов, във вторник Николова публично застана отпред на Съвета по киберсигурност, а в сряда даде и първото си изявление по тематиката - и остави след себе си значително въпросителни до каква степен и тя, и страната може да се оправят с евентуалните хакерски офанзиви против институциите.

В изявление пред " Нова " Николова съобщи, че несъмнено има всички нужни качества да бъде отпред на съвета, като даде и доказателство: обстоятелството, че има документ IT Card, който се дава за базови знания по какъв начин се употребяват интернет браузър, е-поща, офис пакет и други.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Думите на Николова може и да провокираха подбив, както постоянно се случва, когато в България се заприказва за киберсигурност в институциите, само че предложенията ѝ за сериозна смяна на Наказателния кодекс във връзка с киберпрестъпленията заслужават внимание.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР